Uluslararası İşletmecilik Deneme Sınavı Sorusu #1309644

Aşağıdakilerden hangisi İnsan kaynakları Yönetimine ilişkin yanlış bir bilgidir?


İnsan kaynakları yönetimi ast çalışanlarını kapsar. 

İnsan kaynakları yönetimi, çalışanların nasıl etkin ve verimli bir biçimde çalıştırılacağını konu alır. 

İnsan kaynakları yönetimi çalışanların yaptıkları işten doyum sağlayabilmeleri için çalışmalar yapar.

İnsan kaynakları yönetimi bir işletmede en üst konumda bulunan yöneticiden en alt konumdaki çalışana kadar tüm çalışanları kapsar. 

İnsan kaynakları yönetimi, organizasyon için gerekli çalışanların tümünün işe alınması, işten çıkarılması, ücret verilmesi, performanslarının belirlenmesi konusunda çalışmalar yapar.


Yanıt Açıklaması:

Bir işletmede üretim yönetiminin konusu mal veya hizmet, finansal yönetimin konusu para ise, insan kaynakları yönetiminin konusu da insandır. İnsan kaynakları yönetimi, organizasyon için gerekli çalışanların tümünün ise alınması, isten çıkarılması, ücret verilmesi, performanslarının belirlenmesi, eğitim verilmesi, is analizlerinin yapılması, islerle ilgili kayıtların tutulması gibi çok sayıda faaliyeti kapsar. İnsan kaynağını diğer üretim faktörlerinden farklılaştıran en belirgin özellik ise, insanın geliştirilebilir bir varlık olmasıdır. İnsan kaynakları yönetimi, çalışanların nasıl etkin ve verimli bir biçimde çalıştırılacağının ve yaptıkları isten doyum sağlayabilmeleri için, neler yapılması gerektiğinin yol ve yöntemlerini yerine getirir. İnsan kaynağı, bir işletmede en üst konumda bulunan yöneticiden en alt konumdaki vasıfsız çalışana kadar tüm çalışanları kapsar. Doğru cevap A'dır.

Yorumlar
  • 0 Yorum