Uluslararası Lojistik Deneme Sınavı Sorusu #662373

Araç filosu göndericinin sorumluluğunun altında olduğu, ulaştırma hizmetlerini yürüten personel (örneğin sürücüler, yol hizmetlileri) de sürekli ücretli ya da saat başı ücretiyle gönderici firma tarafından çalıştırıldığı taşımacılık türü aşağıdakilerden hangisidir?


Sözleşmeli taşımacılık

Genel taşıyıcı

Bireysel Taşımacılık

Özel taşımacılık

Bütünleştirilmiş taşımacılık


Yanıt Açıklaması:

Ulaştırma hizmetinin yönetimi üç farklı şekilde gerçekleştirilebilir: özel taşımacılık, sözleşmeli taşımacılık, genel taşıyıcı. Bu üç farklı düzen arasında gönderici tarafından yapılacak olan tercih birçok farklı etmenin bir araya getirilmesi ile belirlenir.

Özel Taşımacılık: Göndericinin taşıma hizmetlerini kendi sermayesiyle elde edilmiş sabit kaynaklar ve kendine ait değişken kaynakları kullanarak yerine getirdiği durumdur. Yani, araç filosu göndericinin sorumluluğu altındadır; ulaştırma hizmetlerini yürüten personel (örneğin sürücüler, yol hizmetlileri) de sürekli ücretli ya da saat başı ücretiyle gönderici firma tarafından çalıştırılır. Taşıma hizmetinin yerine getirilmesi tamamen gönderici firmanın kendi sorumluluğu altındadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum