Uluslararası Lojistik Deneme Sınavı Sorusu #436108

Lojistik Bilgi Sistemi yazılımları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?


Stok rotasyonu için FIFO (sisteme ilk giren ilk çıkar), FEFO (kullanım tarihi ilk olan sistemden ilk çıkar) kuralları Depo Yönetim Sistemi (DYS) tarafından ambalaj bazında kolaylıkla yönetilirken, KKP’de bunun yönetimi mümkün değildir.
Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS), coğrafi özelliği olan her tür verinin kullanıcılara kolay planlama yapacakları şekilde sunulmasını sağlayan yazılım sistemleridir.
Yük/Araç Planlama yazılımlarının verdiği kararlar arasında en önemlisi hangi araçların hangi ürünleri hangi rotaları kullanarak dağıtacağıdır.
Satış/Dağıtım Yönetimi yazılımlarının önemli bir fonksiyonu, hangi fabrikadan hangi depoya, hangi depodan hangi müşteriye, hangi üründen, ne kadar ve ne zaman gönderileceğinin planlanması ve bu planın işleyip işlemediğinin takibidir.
3-Boyutlu Tasarım Yazılımları, bir deponun üç boyutlu gösterimini ve depodaki operasyonların animasyonunu sunar, ancak benzetim yapıp depoyla ilgili performans ölçütlerini hesaplayamaz.

Yanıt Açıklaması: Yük/Araç Planlama (Truck Loading) yazılımları, sevkiyatı yapılacak ürünlerin nakliye aracının içinde (örneğin kamyonun konteyneri veya bir tırın treyleri) ne şekilde yerleştirileceğini planlar. Bu plan yapılırken yerleştirilecek ürünlerin paket boyutları, ağırlığı, kırılganlık özellikleri ve rota üzerinde hangi sırayla boşaltılacağı son derece önemlidir.
Yorumlar
  • 0 Yorum