Uluslararası Lojistik Deneme Sınavı Sorusu #663629

Lojistik merkezler ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?


Temelde lojistik merkezlerin ana amaçları, lojistik zincirinin, yük taşıma araçlarının, depo kullanımının ve iş gücünün optimizasyonu ile toplu taşıma ve personel maliyetlerinin enküçüklenmesidir.

Lojistik merkezler sadece ekonomik açıdan bölgenin kalkınmasını sağlamakta çevre faaliyetlerini göz ardı etmektedir.

Lojistik merkezler, etkin olabilmeleri için büyük ve önemli üretim merkezlerine (sanayi bölgeleri, iş merkezleri vb.) şehirlere, demiryolu, karayolu hatlarına ve mümkünse limanlara yakın, ancak şehir trafiğini doğrudan etkilemeyecek noktalarda kurulmaktadır.

Genel olarak, lojistik merkezler değişik taşıma yollarından malların işlenmesi (depolanması, taşınması vb.) için çeşitli ulaşım ağlarına ya yakın ya da kolay ulaşılabilir bir mesafededirler.

Lojistik merkezler, sıradan depolama ve lojistik faaliyetlerden farklı olarak tüm sosyal ve teknik ihtiyaçları giderecek altyapı ve tesis donanımına sahiptirler.


Yanıt Açıklaması:

Lojistik merkezlerin asıl amaçları işgücü ve maliyetleri optimize ederek minimum seviyede tutmaktır. Bu sebeple genellikle lojistik merkezler kolay erişilebilir bir konumda olmalıdır. Ayrıca bu merkezler depolamanın yanında sosyal faaliyetlere cevap verebilecek bir tesis donanımına sahiptir. Lojistik merkezler sürekli ticaretin hareketliliğine sebep olmalarından dolayı ekonomik açıdan bölgenin kalkınmasına yardımcı olurken aynı zamanda çevre ile ilgili faaliyetlerde daha dikkatli olunmasını sağlamaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum