Uluslararası Satış Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #871111

Müslüman nüfusun yoğun olarak yaşadığı ülkelerde küresel işletmeler Ramazan ayına uygun temalı pazarlama iletişimi faaliyetleri ve bu ay içerisinde gerçekleştirilen ritüelleri dikkate alarak satış sürecini gerçekleştirmektedir. 

Yukarıdaki örnek dikkate alındığında pazarlama faaliyetlerine olan yaklaşımı değiştiren kültürel değişken aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?


Tutum

Din

Dil

Estetik

Teknolojik gelişmeler


Yanıt Açıklaması:

Farklı dinî değerlere bağlı olan bireylerin uluslararası pazarlama faaliyetlerine yaklaşımı değişebilmektedir. Bu noktada işletmelerin bu değerleri dikkate alarak pazarlama ve satış etkinliklerini kurgulaması gerekmektedir. Örneğin Hinduizm’e inananlar sığır eti tüketmemektedirler. Bu durumda küresel yiyecek işletmeleri pazarın kültürel özelliklerini dikkate alarak ürünlerini sunmalıdırlar. İslam dinine inanan bireylerin yaşadığı ülkelerde Ramazan ayı kutsal sayılan ve tüketim biçiminin farklılaştığı bir aydır. Müslüman nüfusun yoğun olarak yaşadığı ülkelerde küresel işletmeler Ramazan ayına uygun temalı pazarlama iletişimi faaliyetleri ve bu ay içerisinde gerçekleştirilen ritüelleri dikkate alarak satış sürecinde başarı sağlayabilmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum