Uluslararası Ticaret Deneme Sınavı Sorusu #84652

Stolper-Samuelson Teoremi’ne dayalı olarak serbest ticaret ve gümrük tarifeleri ile ilgili olarak aşağıda yer alan bilgilerden hangisi doğrudur?


Serbest ticaret ülkenin bol miktarda sahip olduğu faktörün milli gelirdeki payını, gümrük tarifeleri ise kıt faktörün milli gelirden aldığı payı yükseltici etki doğurur.
Serbest ticaret ülkenin kıt miktarda sahip olduğu faktörün milli gelirdeki payını, gümrük tarifeleri ise bol miktarda bulunan faktörün milli gelirden aldığı payı yükseltici etki doğurur.
Serbest ticaret ve gümrük tarifeleri, ülkenin bol miktarda sahip olduğu faktörün milli gelirdeki payını yükseltici etki doğurur.
Serbest ticaret ve gümrük tarifeleri, ülkenin kıt miktarda sahip olduğu faktörün milli gelirdeki payını yükseltici etki doğurur.
Serbest ticaret ve gümrük tarifeleri, ülkenin bol miktarda sahip olduğu faktörün milli gelirdeki payını düşürücü etki doğurur.

Yanıt Açıklaması: Serbest ticaret ve gümrük tarifelerinin ekonomik etkileri ile ilgili olarak A seçeneğinde verilen bilgi doğrudur.
Yorumlar
  • 0 Yorum