Uygarlık Tarihi 2 Deneme Sınavı Sorusu #500060

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, Sanayi Devrimi’nin ekonomik Sonuçları bakımından, anlam taşımamaktadır?


Ekonomik faaliyetlerin, aile içi veya yerel kullanımlardan daha çok, ülke düzeyinde ve uluslararası pazarlara yönelik oluşu ve giderek ihtisaslaşması.

Üretim birimlerinin şahsi olmaktan çıkarak, ortaklık vb. yollarla büyük sermaye yatırımı gerektiren teşebbüslere ve fabrikalaşmaya dayanması.

Sermayeye dayalı üretim süreçlerinin yoğun ve yaygın kullanımı.

Tarım tekniklerindeki iyileştirmeler ve makineleşme sonucu işsiz kalan veya topraksız nüfusun, kırsal alandan kentlere yönelmesi ve kentlerin nüfusunun yoğunlaşması.

İş gücünün, temel malların üretimi yerine mamül mallar ve hizmetlerin üretiminde yoğunlaşması.


Yanıt Açıklaması:

Sanayileşen ülkelerde modern bilim ve tecrübi bilgilerin, pazar için, üretim Süreçlerinde geniş çaplı ve sistematik olarak uygulanması. Ekonomik faaliyetlerin, aile içi veya yerel kullanımlardan daha çok, ülke düzeyinde ve uluslararası pazarlara yönelik oluşu ve giderek ihtisaslaşması. Üretim birimlerinin şahsi olmaktan çıkarak, ortaklık vb. yollarla büyük sermaye yatırımı gerektiren teşebbüslere ve fabrikalaşmaya dayanması. Sermayeye dayalı üretim süreçlerinin yoğun ve yaygın kullanımı, İş gücünün, temel malların üretimi yerine mamül mallar ve hizmetlerin üretiminde yoğunlaşmasıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum