Uzaktan Algılama Deneme Sınavı Sorusu #680348

Seçeneklerden hangisinde değişim vektörü analizi doğru tanımlanmıştır?


Aynı coğrafi alanın, farklı zamanlarda elde edilmiş iki veya daha fazla görüntüsü arasındaki çevresel değişimlerin algılanmasıdır.

Çok bantlı uydu verisindeki değişimin yönünü ve büyüklüğünü gösteren radyometrik bir yaklaşımdır.

Birinci zamanlı görüntünün bağımsız görüntü olarak alınarak uygulanan tek değişkenli regresyon analizlerinde regresyon eşitliği sonucunda elde edilen katsayının ikinci zamanlı görüntü için tahmin görüntüsü elde edildiği bir yöntemdir.

Görüntünün bağımsız görüntü olarak alınarak uygulanan tek değişkenli regresyon analizlerinde regresyon eşitliği sonucunda elde edilen katsayının ikinci zamanlı görüntü için tahmin görüntüsü elde edildiği bir yöntemdir.

Geçirimsiz yüzeylere ait saf bileşenlerin şehir spektrasının lineer bir kombinasyonu olarak modellenmesiyle analiz edilir.


Yanıt Açıklaması:

Değişim vektörü analizi: çok bantlı uydu verisindeki değişimin yönünü ve büyüklüğünü gösteren radyometrik bir yaklaşımdır. Bu analizde n sayıdaki spektral bant ya da her bir görüntü çiftindeki (birinci tarihli görüntü, ikinci tarihli görüntü) yansıma değerleri, giriş verisi olarak kullanılmaktadır. Yöntemin esası, özellik uzayında değişim vektörünün başlangıç ve bitiş noktaları arasındaki uzaklığın ölçüldüğü Öklit  Euclidean) uzaklığı hesabına dayanmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum