Uzaktan Algılama Uygulamaları 1 Deneme Sınavı Sorusu #1407972

Raster referansları için var olan sekmelerle ilgili aşağıda verilenlerden hangisi söylenemez?


Raster sekmesi raster verinin referanslar altındaki gösterim adı, genişlik ve yükseklik bilgisi seçenekleri içerir.

İşlemci sekmesi raster verinin renk derinliğine bağlı farklı işlemcilerin listelendiği bölümdür.

Genel, referansa ait Saydamlık, görünürlük/görünmezlik alanı tanımlama ve dönüşüm gibi birçok özelliğin görüntülendiği bölümdür.

Palet sekmesi genellikle yükseklik bilgisi içeren raster verilerin belirlenen renk aralığında gösterimi için tercih edilmektedir.

Projeksiyon, referans verinin projeksiyon tanımının yapılması için kullanılır.


Yanıt Açıklaması:

Referans Özellikleri penceresinde tüm referanslar içinde ortak Genel ve Projeksiyon sekmelerinin yanı sıra raster referanslar için özelleştirilmiş Raster, İşlemci, Palet ve Renklendirme sekmeleri bulunmaktadır. Genel, referansa ait genel özelliklerin görüntülendiği bölümdür. Saydamlık, görünürlük/görünmezlik alanı tanımlama ve dönüşüm gibi birçok özelliğe bu sekme altından ulaşılmaktadır. Projeksiyon, referans verinin projeksiyon tanımının yapılması için kullanılır. Referansın projeksiyonu proje projeksiyonunda farklı ise; buradan tanımlama yapılmalıdır. Bu sayede aynı projede farklı projeksiyon değerlerine sahip verilerin bir arada gözlenmesi sağlanabilir. Raster sekmesi raster verinin referanslar altındaki gösterim adı, genişlik ve yükseklik bilgisi; piksel büyüklüğü, 1 bit raster verilerin iyileştirme yöntemleri ile çok bantlı görüntülerin KYM bant ayarlamalarının gerçekleştirilebildiği seçenekleri içermektedir. İşlemci sekmesi raster verinin renk derinliğine bağlı farklı işlemcilerin listelendiği bölümdür. Listeden seçilen işlemin raster veri üzerinde uygulanması sağlanır. Palet sekmesi raster verinin sahip olduğu renklerin listelendiği sekmedir. Palette seçilen rengin bir açıklaması var ise tanımlanarak referanslar altında raster veri slotu olarak gözlenmesi sağlanır. Renklendirme sekmesi ise genellikle yükseklik bilgisi içeren raster verilerin belirlenen renk aralığında gösterimi için tercih edilmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum