Uzaktan Algılama Uygulamaları 1 Deneme Sınavı Sorusu #836365

 I. Günümüzde uydu görüntüleri ile su kirliliği, deniz yüzey sıcaklarının, sahil şeridi değişikliklerinin izlenmesi gibi çalışmalarda yoğun olarak kullanılmaktadır.

II. Temiz suyun yansıtma oranının neredeyse sıfır olduğu dikkat çekmiştir.

III. Kirli su analizleri Netcad/ Analist modülü içerisinde Aviris, Aster, Landsat ve Hyperion uydu alıcıları ile elde edilen uydu görüntülerinden gerçekleştirilebilir.

IV. Aster alıcısının SWIR B3N ile VNIR B1 bantlarının toplamının, SWIR B4 ile VNIR B2 bantlarının toplamından çıkarılması ile kirli su alanlarının ortaya çıkartılması mümkündür.

Su kirliliği ile ilgili yukarıdakilerden hangisi söylenemez?


I ve II

II ve III

II

III

IV


Yanıt Açıklaması:

Günümüzde uydu görüntüleri ile su kirliliği, deniz yüzey sıcaklarının, sahil şeridi değişikliklerinin izlenmesi gibi çalışmalarda yoğun olarak kullanılmaktadır.

Temiz suyun yansıtma oranının neredeyse sıfır olduğu dikkat çekmiştir.

Kirli su analizleri Netcad/ Analist modülü içerisinde Aviris, Aster, Landsat ve Hyperion uydu alıcıları ile elde edilen uydu görüntülerinden gerçekleştirilebilir.

Aster alıcısının SWIR B3N ile VNIR B1 bant- larının toplamının, SWIR B4 ile VNIR B2 bantla- rının toplamına oranlaması ile kirli su alanlarının ortaya çıkartılması mümkündür.

Yorumlar
  • 0 Yorum