Uzaktan Algılama Uygulamaları 1 Deneme Sınavı Sorusu #1405573

Vektörizasyon işleminde eğer veri üzerindeki piksel sınırları boyunca vektöre çevirme işlemi gerçekleştirilmesi isteniyor ise aşağıdakilerden hangisi seçilmelidir?


Minimum değer

Tek değer

Değer aralığı

Düzeltme faktörü değeri

Kappa katsayısı değeri


Yanıt Açıklaması:

Analiz menüsü altında yer alan Vektörizasyon işlemine girilir. Vektörizasyon işleminde kullanılan veri ve amaca yönelik iki farklı yöntem seçimi yapılabilir. Eğer veri üzerindeki piksel sınırları boyunca vektöre çevirme işlemi gerçekleştirilmesi isteniyor ise Tek Değer, belirli değerler arasında kalan alanların vektöre dönüştürülmesi için ise Değer Aralığı seçilmelidir.

Değer Aralığı: Eğri geçirme yöntemini (Marching Squares algoritması) kullanarak belirlenen aralıkların alanlarını oluşturur. Piksel değerleri gradient olan uydu görüntülerinde (örneğin; arazi modelinden yükseklik haritası oluşturma) kullanılması önerilir.

Tek Değer: Piksel sınırları boyunca belirlenen değerlerin alanlarını oluşturur. Sınıflandırma sonrasında oluşan uydu görüntüsü üzerinde uygulanarak sınıf alanlarının vektöre dönüştürülmesi için kullanılabilir. Doğru cevap C’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum