Vergi Yargılaması Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #911885

Uzlaşma sağlanamadığında, dava açma süresiyle ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?


Uzlaşmanın temin edilemediğine  ilişkin tutanağın tebliğ tarihinde, dava açma süresinin sona ermesine on günden fazla bir süre varsa bu süre içinde davanın açılması mümkündür.

Uzlaşmanın temin edilemediğine  ilişkin tutanağın tebliğ tarihinde, dava açma süresinin sona ermesine onbeş günden fazla bir süre varsa bu süre içinde, davanın açılması mümkündür.

Uzlaşmanın temin edilemediğine  ilişkin tutanağın tebliğ tarihinde, dava açma süresi sona ermişse, tutanağın tebliğ tarihinden itibaren on gün içinde, davanın açılması mümkündür.

Uzlaşmanın temin edilemediğine  ilişkin tutanağın tebliğ tarihinde, dava açma süresi sona ermişse, tutanağın tebliğ tarihinden itibaren bir ay içinde, davanın açılması mümkündür.

Uzlaşmanın temin edilemediğine  ilişkin tutanağın tebliğ tarihinde, dava açma süresi sona ermişse, tutanağın tebliğ tarihinden itibaren yirmi beş gün içinde, davanın açılması mümkündür.


Yanıt Açıklaması:

B şıkkı doğrudur. Uzlaşmanın temin edilemediğine ve/ya da uzlaşmanın sağlanamadığına ilişkin tutanağın tebliğ tarihinde, • dava açma süresinin sona ermesine onbeş günden fazla bir süre varsa bu süre içinde; • dava açma süresi sona ermişse, tutanağın tebliğ tarihinden itibaren onbeş gün içinde; • dava açma süresinin sona ermesine onbeş günden az bir süre kalmışsa kalan sürenin onbeş güne tamamlanması suretiyle davanın açılması mümkündür.

Yorumlar
  • 0 Yorum