Web Tasarımı Satış ve Pazarlama Deneme Sınavı Sorusu #991593

Bir işletmenin web sayfası iletişim bilgilerini, yetkililere ulaşılabilecek e-posta bağlantılarını, işletme ile ilgili bilgileri içermekte ve kolay hatırlanabilecek bir alan adı ile ziyaret edilmektedir. Ancak pazarlanacak ürünler ile ilgili formlar kullanıcı tarafından doldurulamamaktadır. Buna göre web sitesi ile ilgili aşağıdaki gerekliliklerden hangisi ile ilgili bir sorun söz konusudur?


Sayfada işletmenin politikaları, ticaret hacimleri, faaliyetleri, mal ve hizmet yapıları vb. bilgilere yer verilmelidir.

Web sayfası içerisinde e-mail bağlantıları olmalıdır.

İşletmeye ait web sayfasının kullanımı kolay ve ulaşımı da optimum sürede gerçekleşmelidir.

İşletmelerin web merkezi yalnızca bir gazete reklâm ya da bildiri sayfasından çıkarılarak etkileşimli, gerçek zamanlı ve çift yönlü bir araç hâline getirilmelidir.

Oluşturulan sayfa sürekli güncel kalmalı ve bağımlılık sağlanmalıdır.


Yanıt Açıklaması:

İşletmelerin Web sayfalarındaki faaliyetlerinin değerlendirilmesinde takip edilecek konuları sekiz grupta toplamak mümkündür:

  1. İşletmelerin web üzerinde sunduğu her türlü bilgi tamamen gerçekleri yansıtmalıdır.
  2. Oluşturulan sayfa sürekli güncel kalmalı ve bağımlılık sağlanmalıdır.
  3. Sayfada işletmenin politikaları, ticaret hacimleri, faaliyetleri, mal ve hizmet yapıları vb. bilgilere yer verilmelidir.
  4. İşletmenin kendine ait web sitesinden diğer ilgili web sayfalarına ve diğer web sayfalarından da işletmenin sayfasına bağlantı köprüleri (linkler) kurulmalıdır.
  5. Web sayfası içerisinde e-mail bağlantıları olmalıdır.
  6. İşletmeye ait web sayfasının kullanımı kolay ve ulaşımı da optimum sürede gerçekleşmelidir.
  7. İşletmelerin web merkezi yalnızca bir gazete reklâm ya da bildiri sayfasından çıkarılarak etkileşimli, gerçek zamanlı ve çift yönlü bir araç hâline getirilmelidir. Web merkezlerinde sunulan bir pazarlama dokümanın her noktası etkileşimli olmalıdır.
  8. Sayfanın sürekli ziyaret edilmesi için bağımlılık oluşturacak tutundurma stratejileri belirlenmelidir.

Buna göre doğru yanıt D seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum