Web Tasarımı Satış ve Pazarlama Deneme Sınavı Sorusu #375744

Aşağıdakilerden hangisi E-Pazarlama Araçları arasında yer almaz?


Web Sitesi

 

Dağıtım

 

Banner Reklam

 

Sosyal Medya Pazarlama

Mobil Pazarlama


Yanıt Açıklaması:

Web Sitesi: İşletmelerin Internet ortamında pazarlama faaliyetlerine katılabilmeleri için bir web sitesine sahip olmaları gerekmektedir. Bu çerçevede web sitesi bir iletişim kanalı, bilgi platformu ya da dağıtım kanalı olarak kullanılabilmektedir. Web sitesi, portal, hub gibi kavramlar birbirleri yerine kullanılabilmektedir. Portal ya da Hub kullanıcılara çeşitli giriş ve çıkış olanakları oluşturan ara geçitler olarak ifade edilebilir. Söz konusu bu geçitlere çeşitli yerlerden kullanıcılar yönlendirilmektedir. Web sitesi ya da sayfası İnternetteki işletme, kurum ya da kişilere ait adreslerdir.

Arama Motoru Pazarlama (Optimizasyonu): Arama motoru optimizasyonu ya da arama pazarlama şeklinde iki bileşenden oluşmaktadır. Arama motoru optimizasyonu, yaygın olarak bilinen arama pazarlamanın ya da arama motoru pazarlamanın bir kısmıdır. Her iki süreçte arama motorlarında görünürlüğü artırmayı amaçlamaktadır. Arama motoru optimizasyonu arama sonuçlarındaki sıralamayı daha iyi hâle getirmek için web özelliğini optimize etmeyle ilişkilidir. Tıklama-başına ödeme (PPC) gibi daha fazla arama motoru ziyaretçisini elde etmek gibi diğer yöntemleri de içerir. Tıklama başına ödeme ile arama motoru optimizasyonu arama pazarlamasının parçalarıdır. İkisi arasındaki fark, normal aramalarda ödeme yapılmamasıdır.

Sosyal Medya Pazarlaması: Çok fazla sayıda insanın sosyal paylaşım sitelerinde vakit geçirmeleri ile İnternet pazarlaması içerisinde önemli bir yeri olan uygulamadır.

İçerik Pazarlama: İşletme, ürün ve hizmetler çerçevesinde web sitesi içeriğinin hazırlanmasıve geliştirilmesi olarak ifade edilmektedir. İçerik müşteriler, muhtemel alıcılar, marka taraftarları, blog yazarları, medya, sosyal ağlara katılan insanlar ve olası insan kaynaklarına yönelik olmalıdır. İçerikler arama motoru optimizasyonuyla birlikte sanal çevre oluşturur. İçerik faydalı, yardımcı, ilişkili ve bütünselse marka, ürün, hizmet ve şirketi arama sonuçlarında üst sıralara taşır.

E-Posta Pazarlama: E-posta listelerine gönderilen ve herhangi bir ürünü, hizmeti ya da işletmeyi tanıtan bilgilendirmeye dayalı uygulamalar olarak ifade edilebilir. Sosyal medyanın ciddi etkilerine rağmen, e-postalar, ziyaretçileri ve okuyucuları müşteri hâline çevirmede etkin bir yol olarak kullanılmaya devam etmektedir.

Mobil Pazarlama: Mobil bir araca yönelik görsel ve uygun içerik ya da reklam oluşturmayla ilgilidir. Çok sayıda mobil telefon kullanıcıları arama motorları, sosyal medya iletişimi ya da satın alınacak mal ve hizmetlerle ilgili olarak kişisel cep telefonlarını kullanmaktadır.

Web sitelerinin mobil dostu uygulamalara sahip olması, lokasyonu dikkate alan cep telefonlarına yönelik reklamlar, belirli bir ürüne yönelik en yakın mağazayı gösteren programlar mobil pazarlamayı oldukça ön planda tutmaktadır.

Banner Reklam: Web sitesine yönelen kullanıcı trafiğini artırmaya yönelik sitenin çok sayıda müşteri ulaşmasını sağlamak için hazırlanan reklamlardır.

Yorumlar
  • 0 Yorum