Yaşlılarda Çatışma Ve Stres Yönetimi 1 Deneme Sınavı Sorusu #1173093

I. Problem odaklı başa çıkmada birey, kaygı yaratan durumu değiştirmek ve etkilerini azaltmak için neler yapabileceği üzerinde durur ve harekete geçer. Başka bir ifadeyle bu başa çıkma tarzında birey durumu değiştirmeye ve sorunu ortadan kaldırmaya çalışmaktadır.

II. Duygusal odaklı başa çıkmada birey, duruma ilişkin yaşadığı duygularını ve durumu ele alış şeklini değiştirmeye çalışır. Özellikle de problem bireyin kontrol edemeyeceği bir şey ise, durumu değiştirmek, problemi çözmek için yapacağı bir şey yoksa o zaman duruma ilişkin duygularını değiştirmeye çalışır.

III. Kaygı ve stres durumlarıyla baş etmede kullanılan yöntemlerden biri de inançlardır. Ayrıca  yapılan çalışmalar, egzersiz ya da spor yapmanın öfke gibi kaygı düzeyini de azaltmaya yardımcı olduğunu göstermektedir.

IV. Boş zamanların değerlendirilmesi de kaygı düzeyini düşüren bir faktördür. Bir baş etme stratejisi olarak sosyal etkinlikler, sadece boş zamanları değerlendirme değil aynı zamanda toplumsal yaşama katılmayı içerir.

V. Kaygı bozukluklarının tedavisinde, psikoterapi ve/veya ilaç tedavisi kullanılmaktadır. Özellikle bilişsel davranışçı terapiler en çok kullanılan yöntemlerdir.

Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri yaşlı bireylerin kaygıyla başetmelerini sağlayacak yöntemlerden biridir?


Yalnızca I

I ve IV

I, II, III, IV, V

II, III, V

IV, V


Yanıt Açıklaması:

I, II, III, IV, V şıklarının hepsi yaşlı bireylerin kaygıyla başetmelerini sağlayacak yöntemlerden biridir.

Yorumlar
  • 0 Yorum