Yaşlılarda Çatışma Ve Stres Yönetimi 2 Deneme Sınavı Sorusu #1404097

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi yöneticilerin iş yerinde hastalığa bağlı devamsızlığın ele alınmasında dikkat etmeleri gereken noktalardan birisi değildir?


Çalışanlarınızla sürekli ilişki içerisinde olun ve görüşmelerde tuttuğunuz notları saklayın.

Her çalışanın birbirinden farklı olabileceğini unutmayın ve bireysel olarak olayları ele alın, esnek yaklaşın. Ancak adil ve tutarlı olmayı unutmayın.

Hastalık sonrası işe dönen her çalışana ‘hoş geldin’ demeyi unutmayın. Personele performanslarını ve sağlıklarını etkileyen durumları tartışma, konuşma fırsatını verin. İletişim kanallarını açık tutun.

Kurumunuzda devamsızlık yapan çalışanınızla çatışma çıkmasını engelleyin. Çatışmalar devamsızlığın nedeni olan gerilimleri arttıracaktır.

Devamsızlık nedenleri, sıklığı ve yöntemleriniz konusunda çalışanlarla ilişki içinde olun ve güvene dayalı bir iş ortamı ve iklimi yaratın. Yöneticilerinizi devamsızlığa karşı duyarlı bir yaklaşım sergilemeleri konusunda bilgilendirin.


Yanıt Açıklaması:

Örgüt kültürü ve politikaları çalışanların hastalıklarının şiddetinin azalmasına yardım edebilir. Yöneticiler iş yerinde hastalığa bağlı devamsızlığın ele alınmasında aşağıdaki
noktalara dikkat edebilir:

  • Devamsızlık nedenleri, sıklığı ve yöntemleriniz konusunda çalışanlarla ilişki içinde olun ve güvene dayalı bir iş ortamı ve iklimi yaratın. Yöneticilerinizi devamsızlığa karşı duyarlı bir yaklaşım sergilemeleri konusunda bilgilendirin.
  • Çalışanlarınızla sürekli ilişki içerisinde olun ve görüşmelerde tuttuğunuz notları
    saklayın.
  • Her çalışanın birbirinden farklı olabileceğini unutmayın ve bireysel olarak olayları
    ele alın, esnek yaklaşın. Ancak adil ve tutarlı olmayı unutmayın.
  • Hastalık sonrası işe dönen her çalışana ‘hoş geldin’ demeyi unutmayın. Personele
    performanslarını ve sağlıklarını etkileyen durumları tartışma, konuşma fırsatını
    verin. İletişim kanallarını açık tutun.
  • İş yüklerini gerçekçi bir düzeyde tutun. İş yükü stresi, dolayısıyla hastalığa bağlı
    devamsızlığı, tükenmişliği ve iyi oluşu doğrudan etkiler. İş yükünün adil ve hakça
    paylaşımı konusunda da dikkatli olun.
  • Güvenilir destek sistemleri, sağlık ve psikolojik danışma gibi hizmetleri oluşturun. Bu hizmetlerin alınabileceği kurumları araştırın ve anlaşmalar yapın.
  • Çatışmaları yapıcı bir şekilde ele alın. Çatışmaları halının altına süpürmeyin. Bu daha sonra daha çok soruna neden olacaktır. Çatışmalar devamsızlığın nedeni olan gerilimleri arttıracaktır. Kurumunuzdaki liderlik anlayışınızı gözden geçirin. Doğru cevap D'dir.
Yorumlar
  • 0 Yorum