Yaşlılarda Görülebilecek Sorunlar Ve Bakım Hizmetleri Deneme Sınavı Sorusu #1141796

Aşağıdakilerden hangisi, İlaç uyumunu sağlamak, tedavinin prognozu ve iyilik halinin sürdürülmesi amacıyla Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) sağlık profesyonellerine yönelik belirlemiş olduğu stratejiler arasında gösterilemez?


Doza ve tedavi rejimine inanma durumu: Tedaviye inanmama ilacın doğru ve düzenli kullanımını bozabilmektedir. Yani kişi ilacını doğru almayabilir.

Doz ve tedavi değişiklikleri: Sık yapılan ilaç ve doz değişimleri yaşlının algılamasında kargaşa yaratabilmektedir bu nedenle yaşlı doğru kullanımla ilgili desteklenmelidir.

Görme ve duymada sorun gibi fiziksel değişiklikler göz önünde bulundurulmamalıdır.

Fazla ve eksik kullanım: Fazla ve eksik kullanım sonucunda ortaya çıkan olumsuz etkiler diğer doz ve tedavinin uyumunu olumsuz etkileyebilir.

Bilgi durumu: İlaç ile ilgili edinilmiş bilgiler uyumu etkiler. İlaç bilgisi eğer ilgili sağlık profesyonellerinden edinilmiş ise uyumu artırırken diğer kaynaklardan edinilen yanlış bilgiler uyumu bozabilmektedir.


Yanıt Açıklaması:

Görme ve duymada sorun gibi fiziksel değişiklikler göz önünde bulundurulmamalıdır, İlaç uyumunu sağlamak, tedavinin prognozu ve iyilik halinin sürdürülmesi amacıyla Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) sağlık profesyonellerine yönelik belirlemiş olduğu stratejiler arasında gösterilemez.

Yorumlar
  • 0 Yorum