Yaşlılarda Görülebilecek Sorunlar Ve Bakım Hizmetleri Deneme Sınavı Sorusu #832642

Glukometreyi kullanmadan önce yapılması gerekenler sırasıyla hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir? 


Eller yıkanır, ölçüm yapılacak olan parmak alkollü pamukla silinir, şeker ölçüm cihazına stribi takılır, damla işareti çıktıktan sonra parmak delinerek kan alınır, ilk kan silinir ve ikinci kan emici bölgeye damlatılır.

Eller yıkanır, ölçüm yapılacak olan parmak kuru bir pamukla silinir,şeker ölçüm cihazına stribi takılır ve hemen parmak delinerek ölçüm yapılır.

Eller yıkanır, ölçüm yapılacak olan parmak alkollü pamukla silinir,ölçüm cihazına stribi takılır, parmak delinerek kan alınır ve tekrar alkolü pamukla silinir.

Eller yıkanır, başparmakla kan alınacak olan parmağa bası yapılır, ölçüm cihazına stribi takılır, parmak delinerek kan gelmesi beklenir.

Eller yıkanır, alkollü pamuk yardımıyla temizlenir, cihazda damla işareti çıktıktan sonra parmak delinerek kan alınma işlemi tamamlanır.


Yanıt Açıklaması:

Glukometreyi kullanmaya başlamadan önce eller yıkanır ve sonra ölçüm yapılacak parmak alkollü pamuk ile silinir. Şeker ölçüm cihazına stribi takılır, damla işareti çıktıktan sonra parmak delinerek kan gelmesi beklenir. İlk kan silinir ve parmak sıkılarak ikinci kan emici bölgeye damlatılarak ölçüm yapılır. Doğru cevap A' seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum