Yaşlılıkta Nörolojik Temelli Durumların Bakım ve Rehabilitasyonu Deneme Sınavı Sorusu #1178419

1. Demansın günümüzde modern ilaçlar ve uygun rehabilitasyonla kesin tedavisi mümkündür.

2. Bireyin özelliklerine uygun bir bakım modeli çerçevesinde sunulacak çok yönlü desteklerle gündelik hayata daha aktif bir katılım sağlamak ve bağımlılık düzeyini azaltmak mümkündür. 

3. Korunmuş becerileri geliştirerek yürütülen rehabilitasyon çalışmaları sayesinde, demanslı olguların işlevselliği arttırılabilmektedir. 

Yukarıda demans ile ilgili verilen bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?


Yalnız 1

1 ve 2

1 ve 3

2 ve 3

1, 2 ve 3


Yanıt Açıklaması:

Demansın bilinen kesin bir tedavisi bulunmamaktadır. Günümüz yaklaşımında; hastalığın ilerleme hızını yavaşlatmaya yönelik modern ilaçların ve çeşitli rehabilitasyon uygulamalarının yardımı ile demanslı bireyin hastalıktan etkilenme oranını azaltmak ve yaşam kalitesini arttırmak hedeflenmektedir. Bu bağlamda, bireyin özelliklerine uygun bir bakım modeli çerçevesinde sunulacak çok yönlü desteklerle gündelik hayata daha aktif bir katılım sağlamak ve bağımlılık düzeyini azaltmak mümkündür. Korunmuş becerileri geliştirerek yürütülen rehabilitasyon çalışmaları sayesinde, demanslı olguların işlevselliği arttırılabilmektedir. Hastalığın ortadan kaldırılması mümkün olmadığı için fiziksel, bilişsel ve psikolojik rehabilitasyon çalışmaları ile demanslı bireyin gündelik aktivitelerinde daha bağımsız olması, hastalığın ilerleyici ve yıkıcı seyrinden daha az ve daha yavaş etkilenmesi büyük önem taşımaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum