Yatırımcı İlişkileri Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1103489

Aşağıdakilerden hangisi, yatırımcı ilişkileri bölümünün yatırımcı toplantılarının daha başarılı geçmesi için yaptığı ön hazırlık çalışmalarından birisi değildir?


Şirketin gelecekteki değer teklifi ile ilgilenecek yatırımcı kitlesinin önceden tespiti

Toplantılara mümkün olduğunca üst yönetimin CEO ve/veya CFO’nun katılımı sağlamak

Toplantılara analist katılımını artırmak ve onların iş programlarında kendine bir yer açmak için, analistleri önceden haberdar etmek

Toplantılarda edinilen cevaplar ve geri bildirimler ile stratejileri gözden geçirilmesi ve raporlanması

Toplantıya katılacak üst yönetimi toplantının muhtemel gelişimi hakkında bilgilendirme


Yanıt Açıklaması:

 Yatırımcı İlişkileri Bölümünün, yatırımcı toplantılarının daha başarılı geçmesi için ön hazırlık yapmalıdır.Bunlar: Proaktif olarak şirketin gelecekteki değer teklifi ile ilgilenecek yatırımcı kitlesini önceden tespit etmek. Toplantı katılımcıları arasında mümkün olduğunca üst yönetimin CEO ve/veya CFO’nun katılımı sağlamak. Toplantılara analist katılımını artırmak ve onların iş programlarında kendine bir yer açmak için, analistleri önceden haberdar etmek. Toplantıya katılacak üst yönetimi toplantının muhtemel gelişimi hakkında bilgilendirmelidir.

Toplantılarda edinilen cevaplar ve geri bildirimler ile stratejiler gözden geçirilmesi, üst yönetime raporlanması, yatırımcı ilişkileri bölümünün toplantı sonrası yapacağı görevlerden birisidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum