Yatırımcı İlişkileri Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1103458

Aşağıdakilerden hangisi, yıllık faaliyet raporlarında “Finansal Ra­porlamaya İlişkin Esaslar Tebliği (II-14.1)” doğrultusunda yer alması gereken bilgilerden birisi değildir?


Yönetim kurulu üyeleri ile üst düzey yöneticilerin yetki sınırları, görev süreleri

İşletmenin faaliyet gösterdiği sektör ve bu sektör içerisindeki yeri hakkında bilgi

İşletmenin faaliyetleri, şirket politikaları, sırları ve bilgileri

Mevzuat uyarınca ortaklara sunulması zorunlu bilgiler

Finansal tablolarda yer almayan, ancak kullanıcılar için faydalı olacak diğer hususlar


Yanıt Açıklaması:

Yer alması gereken bilgiler şunlardır:

 Yönetim kurulu üyeleri ile üst düzey yöneticilerin yetki sınırları, görev süreleri (başlangıç ve bitiş tarihleriyle), toplu sözleşme uygulamaları, personel ve işçilere sağlanan hak ve menfaatler. İşletmenin faaliyet gösterdiği sektör ve bu sektör içerisindeki yeri hakkında bilgi, işletmenin üretim birimlerinin nitelikleri, satış miktar ve fiyatlarına ilişkin genel açıklamalar, satış koşulları ve bunlarda yıl içinde görülen gelişmeler, verimlilik oranları ve geçmiş yıllara göre bunlardaki önemli değişikliklerin nedenleri. Yatırımlardaki gelişmeler, teşviklerden yararlanma durumu, yararlanılmışsa ne ölçüde gerçekleştirildiği.

İşletmenin finansman kaynakları ve varsa çıkarılmış bulunan sermaye piyasası araçlarının niteliği ve tutarı.Dönem içinde esas sözleşmede yapılan değişiklikler ve nedenleri.  Mevzuat uyarınca Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Raporu düzenleme yükümlülüğünün bulunması veya isteğe bağlı olarak hazırlanmış olması halinde, söz konusu rapor. Mevzuat uyarınca ilişkili taraf işlemleri ve bakiyelerine ilişkin ortaklara sunulması zorunlu bilgiler. Finansal tablolarda yer almayan ancak kullanıcılar için faydalı olacak diğer hususlar.

Yorumlar
  • 0 Yorum