Yeni İletişim Teknolojileri Deneme Sınavı Sorusu #899494

Geleneksel medyadan farklı olarak sosyal medyada içerik bireyler tarafından inşa edilir. Sosyal medya yazılımlarını kullanmak ya da sosyal ağlara katılmak içinherhangi bir ücret ödemeye gerek yoktur. Oysa geleneksel medya uygulamaları özel şirketlerin ve hükümetlerin sahipliğindedir ve bu ortamlar için içerik hazırlayacak uzman kişilere ihtiyaç vardır.

Yukarıda bahsi geçen sosyal medya özelliği aşağıdakilerden hangisidir?


Erişilebilir

Güncel

Ekonomik

Sınırsız

Özgür


Yanıt Açıklaması:

Ekonomik – Geleneksel medyadan farklı olarak sosyal medyada içerik bireyler tara- fından inşa edilir. Sosyal medya yazılımlarını kullanmak ya da sosyal ağlara katılmak içinherhangi bir ücret ödemeye gerek yoktur. Oysa geleneksel medya uygulamaları özel şir- ketlerin ve hükümetlerin sahipliğindedir ve bu ortamlar için içerik hazırlayacak uzman kişilere ihtiyaç vardır.

Erişilebilir – Sosyal medya uygulamaları her zaman her yerden erişilebilir şekilde tasarlanmıştır. Bu platformlar masaüstü bilgisayarlardan erişilebildiği gibi mobil uygulamaları aracılığıyla akıllı telefon, tablet gibi mobil cihazlardan da kolaylıkla takip edilmektedir.

Güncel – Sosyal medyada anlık paylaşımlar, içerik üretimi ve paylaşımı gerçekleşmektedir. Bireyler geçmişte yaptıkları açıklamaları ya da oluşturdukları içerikleri istedikleri anda güncelleyebilmektedir. Ancak geleneksel medyada bilgiler durağandır. Basılan bir dergi ya da bir televizyon programı güncellenemez. Arşivlenen içeriği güncellemek için ancak yeniden oluşturmak gerekir ki bu da zaman ve maliyet gerektirir.

O¨zgür – Sosyal medya kullanıcıları bu ortamlarda içerik oluşturma, yayınlama ya da var olan içeriğe yorum yapma konusunda insan hakları ve etik değerler çerçevesinde öz- gürdür. Sosyal medya herkes tarafından, eşit düzeyde, kolay erişilebilir, müdahale edilebilir ve özgürdür.

Yorumlar
  • 0 Yorum