Yeni İletişim Teknolojileri Deneme Sınavı Sorusu #860807

Aşağıdakilerden hangisi OLED görüntüleme teknolojisinin kullanım örneklerinden değildir? I. Bu teknolojinin gelişmesiyle bükülebilir ve katlanabilir esnek ekranlar oluşturmak mümkün olabilmektedir. II. Bu ekranların aynı zamanda ışığı geçirebilen ya da yansıtabilen örnekleri yardımıyla pencere camları, otomobil camları, gözlükler, aynalar birer ekran olarak kullanılabilecektir. III. Örneğin, Google Glass akıllı gözlüklerinde geçirgen OLED ekranlar kullanılmaktadır. IV. Oturma odasının duvarını bütünüyle kaplayan televizyonu izleyebilecektir. V. Microsoft Hololens ile karma gerçeklik ortamında üç boyutlu bilgisayar ekranı kullanılmaktadır.


I:II

II.III

I.IV

V

I.II. III. IV


Yanıt Açıklaması:

Günümüzde kavisli televizyonlarla tanınan OLED görüntüleme teknolojisinin gelecekte sınırsız kullanım olanağı bulunmaktadır. Bu teknolojinin gelişmesiyle bükülebilir ve katlanabilir esnek ekranlar oluşturmak mümkün olabilmektedir. Bu ekranların aynı zamanda ışığı geçirebilen ya da yansıtabilen örnekleri yardımıyla pencere camları, otomobil camları, gözlükler, aynalar birer ekran olarak kullanılabilecektir. OLED ekran kullanımı çok yaygınlaşmıştır. Örneğin, Google Glass akıllı gözlüklerinde geçirgen OLED ekranlar kullanılmaktadır. Benzeri biçimde kavisli yüzeye sahip akıllı telefonlar, akıllı saatler ve bileklikler görüntüleyici ekran olarak OLED kullanmaktadırlar.

Microsoft Hololens ile karma gerçeklik ortamında üç boyutlu bilgisayar ekranı kullanılmaktadır. OLED teknolojisi değildir.

Yorumlar
  • 0 Yorum