Yeni İletişim Teknolojileri Deneme Sınavı Sorusu #900181

Twitter üzerinde çalışma alanıyla ilgili yayınlanan anahtar kelimeleri (hashtag) takip ederek hiç tanımadığı kişilerin güncel paylaşımlarına ulaşan ve böylece ilgi duyduğu alanda yeni kişilerle tanışma ve fikir paylaşımında bulunma fırsatı yakalayan biri kişisel öğrenme ağını yapılandırmak için aşağıdakilerden hangisine başvurmaktadır?


İlgilendiğiniz alandaki öncü kişileri takip edin.

Ağınızı genişletin.

Sosyal yer imlerini kullanın.

Siz de fikirlerinizi paylaşın.

Blog oluşturun ve canlı tutun.


Yanıt Açıklaması:

Kişisel öğrenme ağınızı yapılandırmak için ihtiyaç duyacağınız ipuçları şöyle sıralanabilir:

Bir sosyal medya aracı seçin ve ilgilendiğiniz alandaki öncü kişileri takip etmeye başlayın.

Sosyal medyanın bize sunduğu olanaklar sayesinde artık bildiklerimizi diğer insan- larla kolaylıkla paylaşabiliyor, merak ettiğimiz bir konunun uzmanlarına ulaşarak çekinmeden soru sorabiliyor, hiç tanımadığımız insanlardan destek alabiliyoruz. Twitter, Facebook, Pinterest, Google+ gibi sosyal medya araçlarının eğitimle ilgili sayfalarını ta- kip edebilirsiniz. Twitter bir sosyal öğrenme ağı oluşturmak için iyi bir başlangıç olabilir. Öncelikle Twitterda devamlı takip edeceğiniz eğitimcileri belirleyin. Çalışma alanınızda faaliyet gösteren bu kişiler yeni trendler, haberler ve gelişmelerle ilgili paylaşımlar yapacaktır. Böylece güncel gelişmelerden haberdar olabilirsiniz. Yine ilgilendiğiniz alanda blog site arşivlerini takip edin. Belirli konularda kategorize edilmiş blog sitelerine topluca ulaşabilmenizi sağlayacaktır.

Ağınızı genişletin.

Twitter üzerinde çalışma alanınızla ilgili yayınlanan anahtar kelimeleri (hashtag) takipederek hiç tanımadığınız kişilerin güncel paylaşımlarına ulaşabilirsiniz. Böylece ilgi duyduğunuz alanda yeni kişilerle tanışma ve fikir paylaşımında bulunma fırsatı yakalayabilirsiniz. Ağınızı genişletmek farklı bakış açıları görmenize yardımcı olacaktır. Alanınızda düzenlenen konferans ve hizmetiçi eğitimlerden haberdar olarak dilediğiniz toplantıya katılabilirsiniz. Ağınızı genişletirken takip edemeyeceğiniz boyutlara getirmemeye dikkat edin.

Siz de fikirlerinizi paylaşın.

Sizinle aynı alanda çalışan ve dünya üzerinde farklı yerlere dağılmış kişilerle iletişim kurabilirsiniz. Cep telefonunuz ve internet bağlantınız olan her yerden kişisel öğrenme ağınıza katkıda bulunabilirsiniz. Böylece kendi fikirlerinizi paylaşabilir, ortak projelerde çalışma olanağı bulabilirsiniz. Fikirlerinizi paylaştıkça sizin de takipçileriniz olacaktır. Böylece daha fazla insana ulaşabilme imkanı yakalayabilirsiniz. Ağınızın genişlemesi açısından paylaşım yapmak önemlidir, paylaşmaktan çekinmeyin, istekli olun.

Sosyal yer imlerini kullanın.

Takip ettiğiniz blog sitelerinde paylaşılan ve işinize yarayacağını düşündüğünüz yazıları ihtiyaç duyduğunuzda tekrar erişerek okumak için Feedly, Delicious, Diigo, Digg gibi RSS okuma sitelerinde biriktirin. Böylece dijital bir okuma arşiviniz oluşacaktır. Hızlıca haberleri tararken önemli olduğunu düşündüğünüz yazıları tekrar dönerek derinlemesine inceleme ve okuma fırsatı bulabilirsiniz.

Blog oluşturun ve canlı tutun.

Blog oluşturarak yaptığınız çalışmaları, araştırmaları yazılı hale getirin. Böylece çalışmalarınızı diğer kişilerle paylaşabilecek, kendinizi değerlendirme ve nerede olduğunuzu görme fırsatı yakalayabileceksiniz. Blog içeriklerini bir dijital arşiv gibi de düşünebilirsiniz, geri dönüp baktığınızda hangi dönemlerde ne işlerle uğraştığınızı ve hangi aşamada olduğunuzu görebilirsiniz. Yazdığınız içeriklere diğer kişiler yorum yaptığında çalışmalarınız hakkında fikir alışverişi yapma fırsatınız da olacaktır.

Yorumlar
  • 0 Yorum