Yer Hizmetleri Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #991682

1. Normal şartlarda, ilk olarak merdiven, bagaj hizmeti araçları, konveyör ve high loader (yükleme aracı) ardından da ikram ve kabin temizleme araçları yanaşır.

2.  İkram ve temizlik araçları yerleştirilirken, gövdenin kavisliliğini hesaba katarak, platformun ön ucunun uçağın yan tarafında mümkün olduğunca dikey olması sağlanmalıdır.

3.  Bagaj hizmeti araçlarının pozisyon almasının ardından, bagaj arabalarını çeken çekici araçlar, trolleyler (tekerlekli servis arabası), bagaj arabaları, konteyner dolly’leri ve diğer bagaj, kargo ve posta taşıma ekipmanı yanaşabilir.

Yukarıda verilen uçağa araçların yanaştırılmasına ilişkin genel esaslardan hangisi ya da hangileri doğrudur?


Yalnız 1

1 ve 2

1 ve 3

2 ve 3

1, 2 ve 3


Yanıt Açıklaması:

Uçağa araçların yanaştırılmasına ilişkin genel esaslar belirlenmiştir. Normal şartlarda, ilk olarak merdiven, bagaj hizmeti araçları, konveyör ve high loader (yükleme aracı) ardından da ikram ve kabin temizleme araçları yanaşır. İkram ve temizlik araçları yerleştirilirken, gövdenin kavisliliğini hesaba katarak, platformun ön ucunun uçağın yan tarafında mümkün olduğunca dikey olması sağlanmalıdır. Bagaj hizmeti araçlarının pozisyon almasının ardından, bagaj arabalarını çeken çekici araçlar, trolleyler (tekerlekli servis arabası), bagaj arabaları, konteyner dolly’leri ve diğer bagaj, kargo ve posta taşıma ekipmanı yanaşabilir. Yakıt aracı uçağa mümkün olduğunca dikkatli yanaştırılmalıdır. Ayrıca, yakıt aracının çıkış yolu ve yakıt güvenlik bölgeleri engellenmemelidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum