Yer Hizmetleri Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1058882

 I. Gidiş, aktarma ve varış havaalanları ile uçak içerisinde unutulan eşyalar da geciken, kayıp ve hasarlı bagaj işlemleri altında ele alınmaktadır. 

II. Kayıp Bagaj Birimi hava yolu adına hizmet veren yer hizmetleri işletmesi bünyesinde bulunmaktadır.

III. Bagaj aksaklıklarının yaşanması durumunda kimlikle başvuru yapmak yeterlidir.

IV. Birçok hava yolu ya da yer hizmetleri işletmesi geciken, kayıp ve hasarlı bagaj işlemlerinde, “WorldTracer” olarak adlandırılan sistemden yararlanmaktadır. 

Geciken, kayıp ve hasarlı bagaj işlemleri ile ilgili yukarıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? 


I ve III

II ve IV

I ve III

I, II ve IV

II, III ve IV


Yanıt Açıklaması:

Bagaj aksaklıklarının giderilmesi amacı ile hava yolu ya da hava yolu adına hizmet veren yer hizmetleri işletmesi bünyesinde, Kayıp Bagaj Birimi bulunmaktadır. Bagaj aksaklıklarının yaşanması durumunda Bagaj Aksaklık Raporu (PIR, Property Irregularity Report)’nun doldurulması gerekmektedir. Bu raporda yolcunun adı, soyadı, uçuş bilgileri, bagaj bilgileri ve aksaklık çeşidi vb. bilgiler yer almaktadır. Manuel olarak gerçekleştirilen geciken, kayıp ve hasarlı bagaj işlemlerinin yanı sıra bilgisayar destekli sistemlerin de kullanılması mümkündür. Günümüzde birçok hava yolu ya da yer hizmetleri işletmesi geciken, kayıp ve hasarlı bagaj işlemlerinde, “WorldTracer” olarak adlandırılan sistemden yararlanmaktadır. Yolcuların geciken, kayıp ve hasarlı bagajı olması durumunda bileti, bagaj teslim etiketi, nüfus cüzdanı ya da pasaportu ile kayıp eşya birimine başvurması gerekmektedir.

Gidiş, aktarma ve varış havaalanları ile uçak içerisinde unutulan eşyalar da geciken, kayıp ve hasarlı bagaj işlemleri altında ele alınmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum