Yer Hizmetleri Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1055681

Aşağıdakilerden hangisi yolcu hizmetleri kapsamında verilen hizmetlerden biri değildir?


Özel Hizmet Gerektiren Yolcular

Uçuşa Yolcu Kabulü

Giden-Gelen Yolcu İşlemleri

Kayıp Bagaj

Yiyecek-İçecek Servisi


Yanıt Açıklaması:

Yolcu hizmetleri kapsamında verilen hizmetlerin, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün yer hizmet türlerini ve detay­larını belirlediği Havacılık Talimatına (SHGM,2017) göre, genel olarak aşağıdaki gibi ele alınması mümkündür.

  • Özel Hizmet Gerektiren Yolcular: Hasta, hareket kabiliyeti kısıtlı, çocuk, tutuklu, yurda kabul edilmeyen ya da sınır dışı edilen yolcu ve önemli kişiler ile diğer özel hizmet gerektiren yolculara verilen hizmetleri kapsamaktadır.
  • Uçuşa Yolcu Kabulü (Check-in): Giden yolcu ve bagajının uçuşa kabul edilmesi için gerçekleştirilen hizmetleri kapsamaktadır. Seyahat dokümanlarının kontrolü­nü de içermektedir. Yolcu ve bagaj kabulü olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.
  • Giden-Gelen Yolcu İşlemleri: Giden yolcunun uçağa kabul edilmesi (boarding) için gerçekleştirilen hizmetler ile gelen yolcunun karşılanması (arrival) esnasında ger­çekleştirilen hizmetlerdir.
  • Kayıp Bagaj (Lost and Found): Gelen yolcu bagajının tesliminde, kaybolma ya da hasar görme gibi aksaklıklar yaşanması durumunda verilen hizmetleri içermektedir.
Yorumlar
  • 0 Yorum