Yerel Yönetimlerde CBS Uygulamaları Deneme Sınavı Sorusu #1049263

İmar çapı hazırlanacak parsel bilgisi belirlendikten sonra, parametreler diyaloğunda hazırlanacak çap belgesi için birtakım tanımlamalar  gerçekleştirilir. Buna göre ölçek nasıl hazırlanır?


Ölçekler, çap hazırlamada kullanılacak çizelge tipi seçimi yapılır. Başlarken/Çizelgeleri Belirle diyaloğunda tanımlanan kategoriler burada listelenir.

Ölçek ve Çizelge; çizelge tipi bölümünden seçilen kategori altında yer alan çizelgelerin seçimini sağlar. Butonu yardımıyla seçilen çizelgenin parsel ile olan uyumu kontrol edilir ve bilgi penceresi açılır.

Parsel Sınırlarından çap hazırlama aktif hâlde ise girilen genişleme değerinde parsel cephelerine paralel komşu parseller çap çizelgesinde gözlenir.

Listeden çapı hazırlanacak parsel seçilir ve pencere Tamam ile kapatılır.

Ölçek, çapı hazırlanacak parselin ölçeği girilmelidir. Çizim her zaman 1/1 ölçekte hazırlanır ve ölçek değeri büyütülme oranı olarak dikkate alınır.


Yanıt Açıklaması:

Ölçek; çapı hazırlanacak parselin ölçeği girilmelidir. Çizim her zaman 1/1 ölçekte hazırlanır ve ölçek değeri büyültme oranı olarak dikkate alınır. Örneğin; 1/2000 ölçek verilmesi durumunda çap şablonu iki kat büyütülür. Bu nedenle şablonlar 1/1000 ölçek varsayılarak hazırlanmalıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum