Yerel Yönetimlerde CBS Uygulamaları Deneme Sınavı Sorusu #1049266

Çap ve kroki çizelgeleri hangi menü ile açılır?


Uygulama Menüsü/Yeni seçeneği ile yeni bir proje sayfası açılır. Hazırlanacak çizelgenin sınırının kaydedileceği tabaka (CERCEVE) oluşturulur ve Giriş/Kutu seçeneği kullanılarak A4 boyutunda çerçeve çizilir.

Çizelge kayıt tablosunu belirle diyaloğunda çapı hazırlanacak olan parsel ve kullanıcı adı, tarih, kullanılan çizelge tipi, ölçek, vb. gibi bilgilerin kaydedileceği kolonları içeren tablo (KAYIT_TUTANAK) belirlenir.

Çap Bilgi Kolonları Belirle diyaloğunda ana tabloda tanımlı kolonlar ile çap alma Işleminde kullanılan kolonlar belirlenmektedir.

İmar çapı hazırlama işleminde kullanılacak ana tablo (GEOPARSEL) ve parsel bilgilerine ulaşım için gerekli kolon tanımlamalarının yapılması için; Netçap/Başlarken seçeneği kullanılır.

Imar çap belgesinde altlık olarak gözlenmesi için; UIP.NCZ uygulama imar plan dosyası Referanslar/Ekle seçeneği ile aktif projeye eklenir.


Yanıt Açıklaması:

Çap ve kroki çizelgelerinin oluşturulması; İmar durum, imar çapı, aplikasyon krokisi vb. hazırlanmasında kullanılan çizelgelerin, belge hazırlama işlemine geçmeden önce hazırlanması gerekmektedir. Bu bölümde bu tür çizelgelerin hazırlama aşamalarından bahsedilecektir. Uygulama Menüsü/Yeni seçeneği ile yeni bir proje sayfası açılır. Hazırlanacak çizelgenin sınırının kaydedileceği tabaka (CERCEVE) oluşturulur ve Giriş/Kutu seçeneği kullanılarak A4 boyutunda çerçeve çizilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum