Yiyecek-İçecek Hizmetleri Deneme Sınavı Sorusu #1373462

İtalya’nın Milano şehrinde 1845 yılından bu yana 40 çeşit aromatik bitki ve şifalı baharatlardan orijinal reçeteyle üretilen, bira ve espressonun yanında tercih edilen ve alkol oranı % 42 olan likör çeşidi aşağıdakilerden hangisidir? 


Angostura

Ramazzotti

Marozzi

Fernet Branca

Jaegermeister


Yanıt Açıklaması:

Bitter likörler: Bu likörler arasında en tanınmışları; Fernet Branca, Underberg, Angostura, Cynar, Jaegermeister, Ramazzotti, Marozzi ve Boonekamp’tır. Bu likörler de yemekten sonra mideyi rahatlatmak ve hazımı kolaylaştırmak için içilen ve “Magen Bitter” ler içinde yer alan Digestif bitters likörlerdir. Bunların içinde Angostura bitter sek olarak içilmemekte ve daha çok karışımlara bir ve iki dash olarak ilave edilmektedir. Bunların arasında yemeklerden sonra hazmı kolaylaştırmak için sek olarak içilen
“Fernet Branca’dır. İtalya’da “Fernet”adıyla birçok likör üretilmektedir. Bunların içinde en tanınmışı ve dünyaca meşhur olanı İtalyan Doktor Fernet tarafından üretilen “Fernet Branca”dır. Bu likör İtalya’nın Milano şehrinde 1845 yılından bu yana 40 çeşit aromatik bitki ve şifalı baharatlardan orijinal reçeteyle üretilmektedir. Bir yıl meşe fıçılarında dinlendirildikten sonra şişelenerek pazara sunulmaktadır. İtalyada bira ve espressonun yanında tercih edilmektedir ve alkol oramı % 42’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum