Yiyecek ve İçecek Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1089921

Aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri malzemelerin teslim işlemleri sırasında göz önünde bulundurulması gereken hususlardan biridir? 


Ürünlerin kalitesi, tazeliği ve standardı da siparişte belirtilen ürünlerle aynı olmalıdır. Siparişlerde marka belirtilmiş ise gelen malzemelerin markalarına bakılmalı, aynı olup olmadığı kontrol edilmelidir.

Sipariş formundaki fiyatlar ile fatura veya irsaliyede belirtilen fiyatların aynı olması gerekmektedir. Fiyatlar arasında fark olduğu belirlenirse satın alma müdürlüğüne haber verilmelidir. 

Ürünler porsiyonlanmış olarak gelmiş ise standart malzeme kartlarında belirtilen gramajlarda olup olmadığı kontrol edilmelidir (Aras, 1993:48). 

Satıcıların teslim saatleri ayarlanmalı, birbiriyle aynı saatte teslim yapmaları engellenmelidir. Malzemeler işletmeye geldiğinde fazla yığılmaya izin verilmemeli, teslim alma işlemi biten malzemeler hemen depo alanına gönderilmelidir (Aras, 1993:44). 

Hepsi 


Yanıt Açıklaması:

A, B, C, D şıklarının hepsi malzemelerin teslim işlemleri sırasında göz önünde bulundurulması gereken hususlardan biridir.

Yorumlar
  • 0 Yorum