Yiyecek ve İçecek Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1096507

Aşağıdaki işlemlerden hangisi Üç Nüshalı Sipariş Fişi Kontrol Sisteminin aşamalarından hangisidir?


Servi­s elemanı seri­ ve masa numaralar i­le tari­h gi­bi­ bi­lgi­ler­i doldurarak kopyalı fişlere almaktadır.

Yemekleri­n si­parişleri­nde i­ki­nci­ sırada hazırlanması gereken yemekler i­ki­nci­ sırada yazılarak bel­irt­ili­r ve masa bi­lgi­si­ i­le fi­yatı yazılır.

Mutfak si­par­iş­i aldıktan sonra hazırlar ve servi­s elemanına veri­r.

Müşteri­ hesabı i­stediği­nde servi­s elemanı f­işleri­ son bi­r kez daha gözden geçi­rerek, müşteri­ hesabını (ad­isyonu) hazırlar ve takdi­m eder.

Müşteri­, hesabını di­rekt olarak serv­is elemanına ya da i­şletmeden ayrılır i­ken kasaya ödeyeb­ili­r.


Yanıt Açıklaması:

Üç Nüshalı S­ipari­ş F­işi­ Kontrol Si­stemi­ne göre çalışan restoranlarda, yemeklerin siparişlerinde ikinci sırada hazırlanması gereken yemekler ikinci sırada yazılarak belirtilir ve masa bilgisi ile fiyatı yazılır. Servis elemanı seri ve masa numaralar ile tarih gibi bilgileri doldurarak kopyalı fişlere alınması, mutfağın siparişi aldıktan sonra hazırlayıp ve servis elemanına vermesi, müşterinin hesabı istediğinde servis elemanının fişleri son bir kez daha gözden geçirerek, müşteri hesabını (adisyonu) hazırlayıp ve takdim etmesi ve müşteri, hesabını direkt olarak servis elemanına ya da işletmeden ayrılır iken kasaya ödeyebilmeleri  İki  Nüshalı Sipariş Fişi Kontrol  Sisteminin aşamaları arasında yer almaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum