Yolcu Hizmetleri Deneme Sınavı Sorusu #1029442

I. VIP yolcular makamları açısından çok çok önemli ve çok önemli olmak üzere iki kategoride ele alınmaktadır.

II. CIP yolcular genellikle first class ve business class hizmet sınıfında uçan yolcular olduğundan, yüksek bilet ücreti ödeyen yolculardır. 

III. Belli bir havayolu tarafından sık uçan yolcu kartı tahsis edilmiş yolcular sık seyahat eden yolcular kapsamında ele alınmasına rağmen bu yolculara ayrıcalıklı hizmetler sunulmamaktadır. 

Yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?


Yalnız II

I, II ve III

I ve II

II ve III

Yalnız III


Yanıt Açıklaması:

VIP Yolcular (Very Important Passengers)
VIP yolcular; makamları açısından, çok çok önemli (VVIP: Very Very Important Passengers: Çok Çok Önemli Yolcular) ve çok önemli (VIP: Very Important Passengers: Çok Önemli Yolcular) olmak üzere iki kategoride ele alınmaktadır.

CIP Yolcular (Commercial Important Passengers)
Havayolu için yüksek ticari önem taşıyan yolcular, CIP yolcu kapsamda değerlendirilmektedir. CIP yolcular genellikle first class ve business class hizmet sınıfında uçan yolcular olduğundan, yüksek bilet ücreti ödeyen yolculardır. Bu nedenle uçağın ön kısmındaki ayrı bir alanda seyahat etmektedirler.

Sık Seyahat Eden Yolcular (Frequent Travellers)
Belli bir havayolu tarafından sık uçan yolcu kartı tahsis edilmiş yolcular sık seyahat eden yolcular kapsamında ele alınmakta ve bu yolculara ayrıcalıklı hizmetler sunulabilmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum