Yolcu Hizmetleri Deneme Sınavı Sorusu #927003

Seçeneklerden hangisi el bagajında taşınabilen sıvı maddelerden birisidir?


Reçete gerektirmeyen ağrı kesici şuruplar

Gümrüksüz mağazalardan alınan ve kendine has, ağzı kapalı ve saydam poşet içerisinde taşınan ve makbuzu dışarıdan görünecek şekilde, poşetin üzerindeki ayrı bir kısımda bulunan bir şişe parfüm.

Orjinal kutusunda 500 ml kontak lens sıvısı

1 litre hacimli, şeffaf ve ağzı kolayca kapanabilir bir plastik torbanın içine konmuş 200 ml hacimli bir kutu jöle

Sınırsız bebek maması


Yanıt Açıklaması:

Yolcuların seyahatleri boyunca kullanmaları gereken ilaçlar, orijinal ambalajında olması ve yolcunun rapor ya da reçetesini de ibraz etmesi koşuluyla sıvı kısıtlamasından muaftır. A şıkkındak ilaç reçetesiz olduğu için kabul edilemez. Taşınacak sıvıların, jölelerin ve spreylerin en fazla 100 ml hacimli kutu, şişe veya benzeri bir kap içinde olması gerekmektedir. C seçeneğindeki kontak lens sıvısı 500 ml olduğu için kabul edilmez. Yine aynı şekilde D seçeneğindeki jöle 200 ml olduğu için taşınması yasaktır. Bebekli yolcular, uçuş esnasında yetebilecek kadar mamayı el bagajlarında taşıma hakkına sahiptir. Yani E şıkkında olduğu gibi sınırsız mama taşıyamazlar. Gümrüksüz mağazalardan alınan ürünler kendine has, ağzı kapalı ve saydam poşetler içerisinde taşınmalıdır. İçindeki ürünlerin alındığı günü ve mağazanın adresini
belirten makbuzun, dışarıdan görünecek şekilde, poşetin üzerindeki ayrı bir kısımda bulunması gerekmektedir. B Seçeneğinde bulunan parfüm bu kurala uymaktadır ve doğru seçenektir.

Yorumlar
  • 0 Yorum