Yolcu Hizmetleri Deneme Sınavı Sorusu #1007790

Aşağıdakilerden hangisi havayolu işletmelerinin yolcularına sunmakta zorunlu olduğu haklardan biri değildir?


1500 km ve daha az mesafe uçuşlar ile iç hat uçuşlar için iki saati aşan, 1500-3500 km. olan uçuşlar için üç saat ve 3500 km’den daha uzun uçuş­lar için dört saat ve üzeri bir gecikme yaşanması durumunda, havayolu işletmesi yolcuya hizmet hakkından doğan yiyecek/içecek ve konaklama hizmeti sunmak zorundadır.

Yolcuyu biletin satın alındığı hizmet sınıfından daha alt bir hizmet sınıfına yerleştirmesi durumunda 1500 km. ve daha az uçuşlar için bilet ücretinin %30’u, 1500 ile 3500 km. arası uçuşlar için bilet ücretinin %50’si, 3500 km. ve daha uzun uçuşlar için bilet ücretinin %75’inin yedi gün içinde yolcuya ödenmesi zorunludur.

İptal ve her türlü gecikme durumlarında, hareket kabiliyeti kısıtlı yolcular ve refakatçileri ile tek başına seya­hat eden çocuklar, en kısa zamanda hizmet alma hakkına sahiptirler.

Uçuş gecikme süresi üç ila beş saat ara­sında ise soğuk ve sıcak içecek ikramının yanı sıra yemek ya da kahvaltı ikramı da yapılmalıdır. Gecikmenin beş saati aşması durumunda verilen ikram hizmetine, ara yemekler de ilave edilmektedir.

Her biletli yolcu, emniyet, güvenlik, eksik ya da uygun olmayan evrak ya da sağlık koşulları gibi yolcudan kaynaklanabilecek durumlara rağmen her uçuşa kabul edilmek zorundadır.


Yanıt Açıklaması:

Uçuşa kabul edilmeme gerekçesi nedeni ile yolcunun bir takım haklara sahip olabilmesi için emniyet, güvenlik, eksik ya da uygun olmayan evrak ya da sağlık koşulları gibi yolcudan kaynaklanabilecek bir durumun var ol­maması gerekmektedir. Doğru cevap E’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum