Yolcu Hizmetleri Deneme Sınavı Sorusu #943844

Gate Check-in işlemi sırasında yolculara uygulanan prosedür doğru şekilde verilmiştir?


Sadece el bagajına sahip olan yolcular ile ATB  biletli yolcuların check-in kontuarına gitmeden uçuşa kabul işlemlerini yaptırabildikleri uçuşa kabul çeşididir.

Yolcuların havaalanı terminallerinde bulunan kioks makinelerinden biniş kartını temin etmesinin yanı sıra iki parça olması kaydıyla bagajlarının da bagaj etiketlerini temin etmesini sağlayan uçuşa kabul çeşididir.

Sadece el bagajı olan yolcuların, pasaport kontrolünden geçerek direkt olarak biniş kapısında  işlemlerini gerçekleştirdikleri uçuşa kabul çeşididir.

Yolcu seyahat belgelerinin  kontrol edilmesi, havayolu tarafından belirlenmiş limitlere göre bagajlarının ve/veya el bagajlarının kabulü ve kayıt altına alınması, yer numarası verilmesi, biniş kartının üretilmesi süreçlerinin, yolcunun doğrudan doğruya check-in kontuarına gelmesi ile gerçekleştirilen uçuşa kabul çeşididir.

Yolcunun ilgili havayolunun web sitesini kullanarak işlemlerini gerçekleştirdiği uçuşa kabul çeşididir.


Yanıt Açıklaması:

Biniş Kapısında Uçuşa Kabul (Gate Check-in): Sadece el bagajı olan yolcuların, pasaport kontrolünden geçerek direkt olarak biniş kapısında (gate) işlemlerini gerçekleştirdikleri uçuşa kabul çeşididir. Buna göre doğru Cevap C’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum