Yönetici Asistanlığı Deneme Sınavı Sorusu #843577

Aslında hiç bir art niyete sahip olmayan, amaçları sadece iş arkadaşlarına yardımcı olmak olan, siz masanızdan uzaktayken, sizin halletmeniz gereken bir iş olduğunda kısa bir not bırakmak yerine, işi sizin için tamamlamaya çalışan, geçinmesi zor insan grubu hangisidir?


Kendini beğenenler

Ümitsiz ricacılar

Kendilerini soyutlayanlar

Kendi kendime yaparım diyenler

Süper uyumlular


Yanıt Açıklaması:

Kendini beğenenler, daima ön planda olmak isterler. Kendileri öne çıkamayacaklarsa, diğerlerine de engel olmaya çalışırlar.
Ümitsiz ricacılar, daima, üretken olmamak için nedenler bulurlar: “Makineyi nasıl çalıştıracağımı bilmiyordum, bu nedenle fotokopileri çekemedim” gibi. Kendilerini soyutlayanlar, iletişim kurmaktan kaçınırlar. Masalarını veya sandalyelerini genellikle kimseyi görmek zorunda kalmayacakları köşelere çekerek ayırırlar. Süper uyumlular, daima tatlı bir ses tonu ile konuşurlar. Söylediğiniz her şeye, ister doğru, ister yanlış olsun, hak verirler. Kendi kendime yaparım diyenler, aslında hiçbir art niyete sahip değillerdir. Amaçları size yardımcı olmaktır. Siz masanızdan uzaktayken, sizin halletmeniz gereken bir iş olduğunda kısa bir not bırakmak yerine, işi sizin için tamamlamaya çalışırlar. Bu arada siz geri dönerseniz, işinizi sizin yerinize tamamlamaya çalıştıklarını belirtir, “hemen tamamlıyorum nasıl olsa başladım, sen zaman kaybetme” derler. Doğru cevap D seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum