Yönetici Asistanlığı Deneme Sınavı Sorusu #1172452

Aşağıdakilerden hangisi telefonla konuşurken beklenen duyarlı davranışlardan biridir?


Telefonla konuşurken, ikinci telefonunuz ya da cep telefonunuz çalarsa, öncelik ikinci telefondadır.

Arayan kişinin konuşmayı sonlandırması

Yanlış numara çevrildiğinde telefonu yüzüne kapatmak

Kendini tanıtmadan kiminle görüşüyorum diye sormak

Telesekreter çıktığında mesajı uzun uzun anlatmak


Yanıt Açıklaması:

Yanlış numara çevirdiniz ve bunun farkına vardınız, telefonu karşı tarafın yüzüne kapatmamalısınız. Özür dilemelisiniz. Ayrıca telefonu kapatmakla da kaçıp saklanamayacağınızı biliyorsunuz çünkü arayan numarayı gösteren telefonlar var.

Arayan sizseniz, konuşmayı da sizin sonlandırmanız gerekir. Karşı taraf sözü uzatıyorsa, nazik bir dille, “Sohbeti sürdürmek isterdim ama…”, “Daha fazla vaktini almayayım…” gibi cümlelerle konuşmayı bağlayabilirsiniz.

Telefonla konuşurken, ikinci telefonunuz ya da cep telefonunuz çalarsa, öncelik ilk telefondadır. İkinci arayan kişiye, şu anda öbür telefondayım, sizi az sonra arayabilir miyim, diyerek önce ilk konuşmayı bitirmek, sonra da ikinci arayanın numarasını çevirmek gerekir.

Karşınıza telesekreter çıktı ise bırakacağınız mesaj derli toplu olmalıdır. Önce adınızı soyadınızı söylemelisiniz. Nasıl olsa sesimden kim olduğumu anlarlar yanılgısına düşmemelisiniz. Eğer bırakmak istediğiniz bir mesaj varsa, uzatmadan ve sözü dolandırmadan, çok kısa, açık ve özlü olarak söylemelisiniz. Söyleyeceklerinizi söyledikten sonra da telefon numaranızı vermelisiniz.

Arayan kişi kendisini tanıtmak yerine orası neresi ya da kiminle görüşüyorum diye sorarsa, sorusuna cevap vermeyip, nereyi, kimi aramıştınız diye sorarak, kendisini tanıtması gerekenin o olduğu nazikçe hatırlatılmalıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum