Yönetici Asistanlığı Deneme Sınavı Sorusu #1365861

Cep telefonları ile konuşmak birtakım görgü kurallarını da gerektirmektedir. Otobüste, vapurda, trende, banka kuyruğunda, büroda başkalarının incir çekirdeğini doldurmayan konuşmalarından nasıl rahatsız olduğumuzu hatırlamalı, biz de başkalarına karşı böyle bir saygısızlık yapmamalıyız. Sırf cep telefonumuz var diye gerekli gereksiz, her aklımıza geldiğinde kullanmamalıyız. Bu konu cep telefonu ile görüşmede uyulması gereken hangi ilkedir?


O¨ncelikle cep telefonu kullanırken, o anda kullanmamız şart mı sorusunu yanıtlamalıyız.

Açmasını bildiğimiz cep telefonlarını yeri geldiğinde kapatmasını da bilmeliyiz

Cep telefonunuzun şarjının bitip bitmediğine dikkat etmelisiniz

Sinema, tiyatro, konser, opera, bale, müze ve sergilerde, cenaze töreni, nikah töreni gibi yerlerde, cami, kilise gibi ibadethanelerde telefonunuzu sessize almalısınız.

İş toplantılarında, kongre ve konferanslarda arkadaşlarınızla, ailenizle, sevgilinizle, eşinizle yemeğe çıktığınızda telefonunuzu sessize almalısınız


Yanıt Açıklaması:

Otobüste, vapurda, trende, banka kuyruğunda, büroda başkalarının incir çekirdeğini doldurmayan konuşmalarından nasıl rahatsız olduğumuzu hatırlamalı, biz de başkalarına karşı böyle bir saygısızlık yapmamalıyız. Sırf cep telefonumuz var diye gerekli gereksiz, her aklımıza geldiğinde kullanmamalıyız.

Yorumlar
  • 0 Yorum