Yönetici Asistanlığı Deneme Sınavı Sorusu #804113

Kişi, kendini sürekli güncelleyip, değişime açık ve değişimin öncüsü olma isteğini taşıyorsa bu kişi nasıl nitelenir?


Amatör,

Yarı Amatör, 

Hobi Sahibi,

Yenilikçi,

Profesyonel,


Yanıt Açıklaması:

Profesyonel kimdir sorusunun belki de en kısa cevabı, ''mesleğini profesyonelce yapan kişidir'' şeklinde verilebilir. Ancak profesyonel sözcüğü soyut bir kavram olduğu için boyutlarını ortaya koymak ve tanımlamak kolay değildir.

Profesyonellik; * Profesyonellik gerektiren bir mesleği yapmak, * Maddi bir menfaat karşılığında yapmak, * Mesleki bir eğitime sahip olmak, * Kendini geliştirme potansiyeli olan kişi. 

Profesyonelliği tanımlayan niteliklerin yalnızca bunlardan oluştuğunu düşünmemek gerekir. Profesyonel her şeyden önce etik ilkeler doğrultusunda hareket eden, mesleğine değer katan, mesleğine kendi kimliğini kazandıran kişidir. Profesyonel aynı zamanda bireysel çıkarı için değil, toplumsal ortak çıkarları gözeterek hareket eder. Profesyonel hiç bir zaman sadece kendisini ve mesleğini düşünerek hareket etmez, aksine o sosyal sorumluluk ve sosyal duyarlılık ilkelerine göre hareket ederek toplumsal yararı her durumda gözetir. Profesyonel işini iyi bilir, ona kendi kimliğini ve tarzını kazandırır. Kendi tarzını işinde gösterir, üstün olmaya çalışır, ama üstünlük egosuyla hareket etmez. Profesyonel kişi sadece iş kalitesiyle değil, ilişki ve iletişim kalitesiyle de kendini ortaya koyar. Kariyerini oluştururken mesleğin onurunu göz önünde bulundurur. Profesyonel; çizgisi, duruşu, tarzı, değerleri, etik kodları, standartları ve ilkesi olan kişidir. Profesyonelin belkide en ayırıcı yanı kendini sürekli güncelleyen kişi olmanın yanında, değişime açık, hatta değişimin öncüsü olma isteği olan kişi olmalıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum