Yönetim Bilimi 2 Deneme Sınavı Sorusu #943188

Aşağıdakilerden hangisi performans yönetimi uygulamalarında karşılaşılan güçlerden biri değildir?


Performans ölçümü ve yönetimi örgütlerde bir sistem değişikliğini gündeme getirdiği için çalışanlar tarafından ilgiyle karşılanır.

Performans yönetimi sistemi, diğer alt sistemlerde ortaya çıkan sorunlardan etkileneceği gibi kendisinde bulunan problemler de diğer alt sistemleri etkiler.

Nispeten daha kolay olan performans ölçütleri tercih edilerek, daha kapsamlı performans sonuçlarını veren etkinlik, sonuç ve kalite ölçütleri göz ardı edilebilir.

Performans planlarının oldukça kapsamlı ve detaylı hazırlanması planların ve ölçütlerin takip edilmesinde güçlükler ortaya çıkarabilir.

Örgütün tepe yöneticilerinin performans yönetimine önem vermemesi, alt düzey yöneticiler ve çalışanları da etkileyeceğinden performans yönetimi kağıt üzerinde kalacaktır.


Yanıt Açıklaması:

Performans ölçümü ve yönetimi örgütlerde bir sistem değişikliğini gündeme getirir. Hemen hemen her sistem değişikliği veya örgütsel reform girişimi çalışanlar tarafından endişeyle karşılanır. Çalışanların kaygıları zaman zaman tepkiye ve dirence dönüşebilir. Böyle durumların yaşandığı örgütlerde performans yönetimi sistemi kurulmuş olsa bile çalışanlar tarafından benimsenmeyeceği için etkili bir şekilde yürütülemez. Bu nedenle A seçeneğinde verilen bilgi yanlıştır. Doğru cevap A’dır.

Yorumlar
  • 0 Yorum