Yönetim Sistemleri Ve Risk Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #995970

İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerine ilişkin işveren yükümlülükleri aşağıdakilerden hangisi ya da hangileridir?

I. İş sağlığı ve güvenliği hizmetleriyle ilgili görevlendirilen personelin etkin bir çalışması için gerekli kolaylıkları sağlamak

II. Sağlık ve güvenlikle ilgili konularda çalışanların görüşlerini alarak katılımlarını sağlamak

III. İşyerinde yürütülen iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin kayıtları en az 2 yıl süreyle saklamak

IV. İşyeri hekimi veya iş güvenliği uzmanının onaylı defetere iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin yazacağı tedbir ve önerileri geektiğinde iptal ya da erteleme yapabilir.


Yalnız I

Yalnız II

I ve II

I, II ve III

Hepsi


Yanıt Açıklaması:

İşverenin, iş sağlığı ve güvenliği birimi oluşturma yükümüne paralel pek çok yükümlülüğü bulunmaktadır. Bunlara kısaca değinmek gerekirse işveren, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleriyle ilgili görevlendirilen personelin etkin bir şekilde çalışması amacıyla gerekli kolaylığı sağlamak ve bu hususta planlama ve düzenleme yapmak, İSGB personelinin işbirliği içinde çalışmasını sağlamak, sağlık ve güvenlikle ilgili konularda çalışanların görüşlerini alarak katılımlarını sağlamak, İSGB veya hizmet aldığı işletme dışında kurulu ÇSGB tarafından yetkilendirilen birimlerde görev yapan kişilerle bunların çalışma saatleri, görev, yetki ve sorumlulukları konusunda çalışanları veya temsilcilerini bilgilendirmek, işyeri hekimiyle iş güvenliği uzmanlarının görevlerini yerine getirebilmeleri için ÇSGB tarafından belirlenen sürelerden az olmamak kaydıyla yeterli çalışma süresini sağlamak, çalışanın ölümü ve maluliyetiyle sonuçlanacak şekilde vücut bütünlüğünün bozulmasına neden olan iş kazası veya meslek hastalığının meydana gelmesinde ihmali yargı kararı ile kesinleşen işyeri hekimi veya iş güvenliği uzmanını İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’ne (İSGGM) bildirmek ve ÇSGB tarafından belirlenecek iş sağlığı ve güvenliğini ilgilendiren konularla ilgili bilgileri İSG KATİP sistemi üzerinden İSGGM’ye bilgi vermekle yükümlüdür. (İSGHY m.5/5). İşveren, işyerinde yürütülen iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin her türlü kaydı ve ayrıca çalışanların işten ayrılma tarihinden itibaren en az 15 yıl süreyle kişisel sağlık dosyalarını saklamakla yükümlüdür. Çalışanların, işyerinden ayrılarak başka bir işyerinde çalışmaya başlaması halinde yeni işveren çalışanın kişisel sağlık dosyasını talep ederse önceki işveren dosyanın bir örneğini onaylayarak 1 ay içinde gönderir. İşyeri hekimi veya iş güvenliği uzmanının, onaylı deftere iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin yazacağı tedbir ve önerilerin yerine getirilmesinden ve defterin imzalanması ve düzenli tutulmasından, işveren veya işveren vekili sorumludur. Onaylı defter, işyerinin bağlı olduğu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne veya notere her sayfası mühürlenerek onaylattırılır. Doğru Cevap C'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum