Yönetim Sistemleri Ve Risk Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #996066

"İşçiler uygun yazılı, görsel ve işitsel sağlık ve güvenlik işaretleriyle sürekli uyarılmalıdır. Uyarının hedefine ulaşması için işçiler, işaretler hakkında bilgilendirilip eğitilmeli ve işaretlere uygun davranıp davranmadıkları sürekli denetlenmelidir" gerekliliği aşağıdaki işyeri ve iş teçhizatı hakkındaki direktiflerden hangisine aittir?


İşte Sağlık ve/veya Güvenlik İşaretleri Kullanılırken Uyulacak Asgari Gerekler Hakkında Direktif

İşyerlerindeki Asgari Sağlık ve Güvenlik Gerekleri Hakkında Direktif

Üye Ülkelerde Patlama Potansiyeli Olan Ortamlarda Kullanılacak Koruyucu Araç ve Sistemler ile İlgili Mevzuat Hazırlanması Hakkında Direktif

İşçilerin İşyerinde Kişisel Koruyucu Donanım Kullanmalarında Asgari Sağlık ve Güvenlik Gerekleri Hakkında Direktif

İşçilerin İşte İş Teçhizatı Kullanmalarında Asgari Sağlık ve Güvenlik Gerekleri Hakkında Direktif


Yanıt Açıklaması:

İşte Sağlık ve/veya Güvenlik İşaretleri Kullanılırken Uyulacak Asgari Gerekler Hakkında Direktife göre; sağlıklı ve güvenli bir işyerinde ve iş teçhizatıyla çalışılıyor olsa bile sağlığı ve güvenliği korumak için tehlikeli ve riskli alanlarda ve faaliyetlerde çalışılırken güvenlik önlemlerine uyulmalı ve tehlikeli tutum ve davranışlardan kaçınılmalıdır. Bunun için işçiler uygun yazılı, görsel ve işitsel sağlık ve güvenlik işaretleriyle sürekli uyarılmalıdır. Uyarının hedefine ulaşması için işçiler, işaretler hakkında bilgilendirilip eğitilmeli ve işaretlere uygun davranıp davranmadıkları sürekli denetlenmelidir (92/58/EEC). Doğru cevap A şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum