Yönetim ve Organizasyon 1 Deneme Sınavı Sorusu #663886

Yönetim kavramı ile ilgili aşağıdaki yargılardan hangisi yanlıştır?


Yönetim bir işletme için en önemli süreçtir. İçinde birçok faaliyet ve eylemleri içerir. Bunlar içinde planlama, karar alma ve değerlendirme vardır.

Yönetimin çalışması için kaynaklara ihtiyaç vardır. Maddi ve maddi olmayan kaynakları birleştirerek hedefe ulaşmayı sağlarız. Bu kaynaklar arasında finansal, materyal, insan gücü, bilgi yer alır.

Yönetim işleri başarmak için amaca dönük işler yapmaya çalışır. Tesadüfi faaliyetler yerine biçimsel anlamda amaca dönük işler çok önemlidir. Bu çalışmada temel iki faktör insan ve örgüttür.

Yönetim için örgütün oluşturulması yeterlidir.

Yönetim, insanların işbirliğini sağlama ve onları bir amaca doğru yürütme iş ve çabalarının toplamıdır.


Yanıt Açıklaması:

Yönetim işletmeler için en önemli süreçtir ve içerisinde birçok faaliyet bulunmaktadır. Yönetim süreci için maddi ve maddi olmayan kaynaklara ihtiyaç vardır. Yönetim örgütün amaçları doğrultusunda gerçekleşir ve yönetim sürecinde insanlar arasında işbirliği sağlama ve onları bir amaca doğru yürütme, yönlendirme söz konusudur. Bu sebeple İçinde birçok faaliyet ve eylemleri içerir. Bunlar içinde planlama, karar alma ve değerlendirme vardır.-Yönetimin çalışması için kaynaklara ihtiyaç vardır. Maddi ve maddi olmayan kaynakları birleştirerek hedefe ulaşmayı sağlarız. Bu kaynaklar arasında finansal, materyal, insan gücü bilgi yer alır-Yönetim işleri başarmak için amaca dönük işler yapmaya çalışır. Tesadüfi faaliyetler yerine biçimsel anlamda amaca dönük işler çok önemlidir. Bu çalışmada temel iki faktör insan ve örgüttür.Yönetim, insanların işbirliğini sağlama ve onları bir amaca doğru yürütme iş ve çabalarının toplamıdır.Seçenekleri yönetim ile ilgili doğru yargılardır. Yönetim için örgütün oluşturulması başlı başına yeterli değildir. Yönetim için örgütün oluşturulmasının yanında örgütün faaliyete geçmesi de önemlidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum