Yönetim ve Organizasyon 1 Deneme Sınavı Sorusu #1078561

Bir yöneticinin işletmenin temel faaliyetleri ile ilgili sorular sorması ve çalışanların bu faaliyetlerle ilgili üstün performans göstermesi sırasıyla planlamanın hangi yararlarına işaret etmektedir?


Koordinasyon-Motivasyon

Motivasyon-Odaklanma

Odaklanma-Motivasyon

Koordinasyon-Odaklanma

Motivasyon-Koordinasyon


Yanıt Açıklaması:

Odaklanma

Planlama, yöneticiler için, örgütün mevcut durumu ve faaliyetlerini sürdürdüğü çevre ile ilgili durumu ortaya koyan mükemmel bir araçtır. Yöneticiler, örgüt faaliyetleri ile ilgili temel sorular sormaya zorlar. Faaliyetleri en iyi şekilde yapabiliyor muyuz? Örgütün diğer işleriyle birlikte uyumlu mudur? Gibi sorular, örgütte bulunan herkese, örgüt ve örgüt amaçlarını anlamalarına yardım eder ve çalışanları örgütün amacına yönlendirir.

Motivasyon

Planlama, uygun bir ortam oluşturarak, yönetici ve çalışanların motivasyonunu sağlar. Planlamadaki odaklanma ve koordinasyonla birlikte, örgütte çalışanlar örgütün amaçlarını benimser ve yüksek seviyede performans gösterirler. Planlama, örgütte bulunan çalışanların bilgi ve fikirlerinin paylaşılmasını etkin bir şekilde sağlar. Örgütte farklı uzmanlıklara ve özelliklere sahip çalışanları planlama sürecine dahil etmek, hem çalışanların örgüte olan bağlılıklarını hem de motivasyonları yükseltecektir. Bu da, örgütte çalışanların daha çok çalışarak amacı gerçekleştirmek için ellerinden geleni yapacaklardır.

Yorumlar
  • 0 Yorum