Yönetim ve Organizasyon Deneme Sınavı Sorusu #397672

“Yöneticiler yatay olarak fonksiyonel yöneticiler ve genel yöneticiler olarak iki sınıfa ayrılırlar. Fonksiyonel yöneticiler, bir tek fonksiyonel işlevi yerine getiren bölümlerin ve bu bölümlerde görev yapan benzer eğitim ve niteliklere sahip bireylerin yönetilmesinden sorumlu yöneticilerdir.”

Yukarıdaki tanımda bahsi geçen fonksiyonel yöneticiler dikkate alındığında aşağıdaki bölümlerden hangisinde fonksiyonel yönetici çalışmaz?


Ar-Ge

 

İnsan kaynakları

 

Departmanlı mağaza

 

Finans

Pazarlama


Yanıt Açıklaması:

Fonksiyonel yöneticiler, bir tek fonksiyonel işlevi yerine getiren bölümlerin ve bu bölümlerde görev yapan benzer eğitim ve niteliklere sahip bireylerin yönetilmesinden sorumlu yöneticilerdir. Pazarlama, finans, insan kaynakları, Ar-Ge gibi bölümler fonksiyonel bölümler olarak düşünülebilir. Bu bölümleri yöneten yöneticiler ise fonksiyonel yöneticilerdir. Yatay sınıflandırma içerisinde kendisine yer bulan bir diğer yönetici grubu ise genel yöneticilerdir. Genel yöneticiler, farklı işlevleri yerine getiren birden fazla bölümden aynı anda sorumlu olan yöneticilerdir. Örneğin; departmanlı mağaza yöneticileri, tüm işlevleri birlikte yönetmek durumunda oldukları için genel yöneticiler olarak düşünülebilirler.

Yorumlar
  • 0 Yorum