Yönetim ve Organizasyon Deneme Sınavı Sorusu #397660

 “Hasan Sapmaz yurt dışına ihracat yapan bir bilgisayar firmasında üst düzey yönetici olarak çalışmaktadır. Üretilen bilgisayarların bazı ülkelere ihraç kapasitesinin az olduğunu fark eden bu yönetici iyi bir planlama yaparak bu ülkelere yapılan ihracat sayısını 2 katına çıkarmıştır.”

Yukarıdaki örnek olay göz önünde bulundurulduğunda bu yöneticinin hangi yönetsel becerisinin gelişmiş olduğu söylenebilir?


Analitik beceri

 

Motivasyon becerisi

 

Teknik beceri

 

Kavramsal beceri

Beşeri beceri


Yanıt Açıklaması:

Kavramsal beceriler, bütünü görebilme, plan yapabilme, karmaşık bilgileri kullanabilme, sorunları nedenleri ile birlikte tanımlayabilme ve bu sorunlara stratejik ve operasyonel çözümler geliştirebilme becerilerini ifade eder. Bu yönüyle bakıldığında kavramsal beceriler daha çok üst yönetim kademelerinde görev yapan yöneticilerin sahip olması beklenen becerilerdir. Kavramsal becerilere sahip olan bir yönetici, örgütü bir bütün olarak görebilme becerisine de sahip olacaktır. Böylesine bir bakış açısı yöneticinin örgütün geleceğine ilişkin stratejik kararlar alabilmesine olanak sağlayacaktır.

Yorumlar
  • 0 Yorum