Yönetimde Güncel Yaklaşımlar Deneme Sınavı Sorusu #635927

Aşağıdakilerden hangisi Rogers'ın (1995) "yenilik" tanımıdır?


Yenilik; bir işletme içerisinde gerçekleştirilen faaliyetlerin, üretilecek olan mal ve hizmetlerin, belirli amaçlara yoğunlaşan değişimler yaratması için yürütülen çalışmalara denmektedir.

Yenilik; ortaya yeni olarak ortaya sürülen fikir veya fikirlerin ürün, süreç, hizmet ve iş uygulamalarına dönüştürülmesi, bunların başarılı bir şekilde kullanılmasıdır.

Yenilik; birey veya grup bağlamında yeni bir fikir, uygulama veya ürün şeklinde ifade edilebilir.

Yenilik bir birey ya da herhangi bir işletmenin edindiği fikir, herhangi bir uygulama ya da obje şeklinde de tanımlanabilir.

Yenilik, fikir üretme, geliştirme ve uygulamaya koymadır.


Yanıt Açıklaması:

Yenilik; bir işletme içerisinde gerçekleştirilen faaliyetlerin, üretilecek olan mal ve hizmetlerin, belirli amaçlara yoğunlaşan değişimler yaratması için yürütülen çalışmalara denmektedir (Drucker,1998). Başka bir tanıma göre yenilik; ortaya yeni olarak ortaya sürülen fikir veya fikirlerin ürün, süreç, hizmet ve iş uygulamalarına dönüştürülmesi, bunların başarılı bir şekilde kullanılmasıdır (Banburry ve Mitchell, 1995, s.163). Daha genel bir tanımlama olarak yenilik; birey veya grup bağlamında yeni bir fikir, uygulama veya ürün şeklinde ifade edilebilir (Rogers, 1995, s. 11). Benzer şekilde yenilik bir birey ya da herhangi bir işletmenin edindiği fikir, herhangi bir uygulama ya da obje şeklinde de tanımlanabilir (Rogers ve Scott, 1997).

Yorumlar
  • 0 Yorum