Yönetimde Güncel Yaklaşımlar Deneme Sınavı Sorusu #693055

Temel yeteneklerin yönetiminde en önemli başarı faktörü aşağıdakilerden hangisidir?


Temel yeteneklerin tüm işletme çapında duyurulması

Örgüt yapısının temel yeteneklerle ilişkili olarak tasarlanması

Yatırımların temel yeteneklerle ilişkilendirilmesi

Yeteneklerin teknoloji, yönetsel yetenekler ve örgütsel öğrenme ile bütünleştirilmesi

Temel yeteneğin sürekli geliştirilmesi


Yanıt Açıklaması:

Temel yeteneklerin yönetimine yönelik başarı faktörleri şunlardır:

Temel Yeteneklerin Tüm İşletme Çapında Duyurulması: Bu durum çalışanların işlerine ilişkin tutum, davranışları üzerinde etkili olacaktır. Temel yeteneklerin kabul gördüğü ortamlarda, çalışanların daha yoğun bir çaba gösterdikleri belirtilmektedir.

Örgüt Yapısının Temel Yeteneklerle İlişkili olarak Tasarlanması: Temel yeteneklerini en iyi şekilde kullanan işletmeler, örgüt yapılarını bu yetenekler etrafında tasarlayanlardır. Bu tür örgüt yapıları temel yeteneklerin gelecekteki ihtiyaçlar göz önüne alınarak geliştirilmesini olanaklı kılmaktadır.

Yatırımların Temel Yeteneklerle İlişkilendirilmesi: Temel yeteneklerden etkili bir şekilde yararlanan işletmeler, tüm yatırımlarını işletmenin temel yeteneği ile ilişkilendirebilenlerdir. Bu noktada belirtilmesi gereken yatırımların temel yeteneğin hem teknoloji, hem yönetsel yetenekler hem de örgütsel öğrenme boyutuyla ilişkilendirilebilmesidir.

Temel Yeteneğin Sürekli Geliştirilmesi: Bu konu temel yeteneğin yönetimindeki en önemli başarı faktörüdür. Herhangi temel yetenek zaman içinde geliştirilemezse yok olmaya mahkûmdur. Temel yeteneklerin varlığı işletmeye rekabet üstünlüğü sağlar fakat rekabet üstünlüğünün sürdürülebilirliği için temel yeteneğin geliştirilmesi şarttır.

Doğru yanıt E’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum