Yönetimde Güncel Yaklaşımlar Deneme Sınavı Sorusu #693067

Dış kaynak kullanımının yararlarından hangisi işletmenin beklenmedik siparişleri karşılama ve yeni ürün geliştirme potansiyelini geliştirmesine doğrudan hizmet etmektedir?


Uzmanlık bilgisinden yararlanma

Maliyet tasarrufu

Temel yeteneklere odaklanabilme

Esnek üretim

Teknolojik gelişmeleri takip edebilme


Yanıt Açıklaması:

İşletmelerin dış kaynaklardan faydalanma uygulamaları sayesinde elde ettikleri faydalar şöyledir:

Maliyet Tasarrufu: Bu maliyet avantajının önemli bir kalemini işgücü maliyetleri oluşturmakta, ayrıca işletme dış kaynak kullanımı nedeniyle duran varlık yatırımlarını da belli oranda kısabilmektedir.

Uzmanlık Bilgisinden Yararlanma: İşletmeler kendi uzmanlık alanları olmayan konularda diğer uzman işletmelerle çalışma şansı yakalamakta ve onların bu üstünlüklerini kendi değer zincirlerinin bir parçası hâline getirebilmektedir.

Esnek Üretim: İşletmeler dış kaynak kullanımı sayesinde beklenmedik talep dalgalanmalarına karşı daha dayanıklı hâle gelebilmektedir. Bu durum ana işletmenin beklenmedik siparişleri karşılama ve yeni ürün geliştirme potansiyelini oldukça olumlu yönde geliştirmektedir.

Temel Yeteneklere Odaklanabilme: Dış kaynak kullanımının temelinde işletmenin kendi temel yeteneklerine odaklanması mantığı yatmaktadır. Bu durum, işletmenin insan kaynakları ile fiziksel ve finansal kaynaklar gibi diğer tüm kaynaklarını temel yeteneği üzerinde yoğunlaştırabilmesini sağlar.

Teknolojik Gelişmeleri Takip Edebilme: Dış kaynak kullanımına giden işletmeler için önemli bir artı da üst düzey teknolojik gelişmeleri yakından takip etme ve iş süreçlerinde uygulama şansı bulabilmeleridir. Doğru yanıt D’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum